Windows 7 desteği bittiği için güvenlik sorun olur mu?

kacr2828

Hectopat
Herkese merhaba,

Windows 7 Home Premium 64 Bit yüklemek istiyorum ancak bazı soru işaretleri ar.

Windows 7 desteği kesildi yanılmıyorsam, dolayısıyla güvenlik ile ilgili sorunlar neler olabilir, sorunların büyüklüğü neler olabilir?

AVG antivirüs Free ürününü kullansam biraz olsun bu güvenlik sorununun/konusunun önüne geçer mi?

Laptop'a orijinal Windows 7 Home Premium vardı, şimdi ben bunu Microsoft'un sitesinden indirip kursam, lisansı otomatik olarak aktif olur mu? Lisansın anakarta gömülü olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Laptop: Samsung NP530U4C-S01TR

Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmem ama açıklar olabilir ben Windows 8,Windows 8.1,Windows 10 veya Windows 11 prewiew edition u yüklemeni öneririm

AVG kullanmayın. Kaspersky ve Malwarebytes kullanın. Güvenlik ile ilgili virüs sorunları yaşayabilirsiniz. Lisans otomatik aktif olur.

Hocam AVG yerine Bitdefender öneririm. 90 günlük deneme süresi var. Çoğu kişi hantal demiş fakat benim bilgisayarımda kullanımlar 40 MB falan geziyor öyle. Cracksiz sınırsız yapmayı söylerdim fakat moderatör abiler kızar.Bitdefender.

Technopat.

Ve Windows 7 de lisansın var diyelim önce Windows 8 e sonra Win10 a yükseltebilirsin
Ama bence McAfee

Windows 7 yerine Windows 8.1 kullanın. Daima güncel kalın. SSD var mı? SSD yoksa Windows 10'a geçmeyin.

Şu anda Windows 7 ortaya çıkan veya çıkacak güvenlik açıklarına karşı savunmasız. Ayriyeten yanılmıyorsam Windows 7 için olan güncelleme sunucuları da kapatıldı, yani önceki Windows güncellemeerini de alamıyorsunuz. Bu güncellemeler olmayınca zaten kullanmak pek mantıklı değil.
İlgili güncellemeleri manuel almanın yolu var ancak uğraş istiyor. Bana göre Windows 10 kullansanız daha mantıklı gibi.

SSD yoksa Windows 10 kullanılmaz. Windows 8.1 en sağlıklısı.

Hocam AVG yerine Bitdefender öneririm. 90 günlük deneme süresi var. Çoğu kişi hantal demiş fakat benim bilgisayarımda kullanımlar 40 MB falan geziyor öyle.

Valla kendi kullandığım uygulamayı kötülemek gibi olmasın ama ben daha BitDefender'i 250 mb altında çalıştığını görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…