Bir şirket yazılımına veya her hangi bir ürününe desteğini çektiğini söylediğinde, bu o ürünün artık üretilmediği ve geliştirilmediği anlamına gelir. Geliştirmek sadece yeni özellikler eklemek değil güvenliği de sağlamlaştırmaktır. Ocak 2020 yılından bu yana saldırganlar elbette ki yeni güvenlik açıkları keşfedip, yeni zararlı yazılımlar da ürettiler. Windows 7 bunlardan kendini koruyabileceği hiçbir güncellemeyi almadı.
Bu da sizi bu tip konularda saldırıya açık yapar.
Windows 7'yi destekleyen bir anti virüs yüklemeniz sorunu biraz olsun azaltsa da, Windows güvenlik güncellemeleri çok önemlidir.
Tabii bu biraz da sizin bilgisayarı nasıl kullandığınızla alakalıdır. "Kardeşim ben Facebook'a, Youtube'a giriyorum, 2 sayfa da gazete okuyup çıkıyorum" diyorsanız bu sizin için bir sorun sayılmaz pek.
Ancak abidik gubidik sitelerle işiniz oluyorsa, şöyle ya da böyle korsan yazılımlar kullanıyorsanız başınız biraz ağrıyabilir.
Hayır imaj dosyasını Microsoft'un kendi sitesinden indirseniz bile lisanslı olarak gelmez. Ya lisans alacaksınız (piyasada 20-30 liraya OEM lisans bulmak mümkün), ya da korsan kullanacaksınız.