Windows 7 desteği bittiği için güvenlik sorun olur mu?

Sorularını senin sıralaman ile cevaplarsam daha yardımcı olur.

Windows 7 desteği sona erdiği için yeni çıkan virüs ve casus yazılımlar için korumalar Windows Update üzerinden sana gelmeyecek. Bu yüzden en önemli sorun bu olacak. Ayrıca yeni çıkan programlar, oyunlar, yazılım güncellemeleri Windows 7 için yayımlanmamaya başlayacak. Sorunun büyüklüğü ise zamana bağlı bir durum. Gün geçtikçe Windows 7 eskidikçe sorun büyüyecek ama şu anlık büyük sorunlar değil.

AVG gibi yazılımlar evet bir miktar sorunun önüne geçer lakin dediğim gibi bir süre sonra bu programlarda Windows 7 desteğini kesince o zaman zorlanabilirsin ama bildiğim kadarıyla şu an çoğu antivirüs Windows 7 destekliyor.

Eğer BIOS pili çıkartılmadıysa Windows 7 Home Premium ürün anahtarın anakarta gömülü olarak duruyordur. Sen Windows 7 Home Premium kurduğun zaman otomatik olarak Windows etkinleştirilecektir. Kontrol etmenin yolu var ancak pek gerek olduğunu sanmıyorum bütün ürün anahtarları anakarta gömülür bu yüzden anakart değiştirilmedikçe veyahut BIOS pili çıkartılmadıkça hiçbir sorun olmaz.

Bir şirket yazılımına veya her hangi bir ürününe desteğini çektiğini söylediğinde, bu o ürünün artık üretilmediği ve geliştirilmediği anlamına gelir. Geliştirmek sadece yeni özellikler eklemek değil güvenliği de sağlamlaştırmaktır. Ocak 2020 yılından bu yana saldırganlar elbette ki yeni güvenlik açıkları keşfedip, yeni zararlı yazılımlar da ürettiler. Windows 7 bunlardan kendini koruyabileceği hiçbir güncellemeyi almadı.
Bu da sizi bu tip konularda saldırıya açık yapar.
Windows 7'yi destekleyen bir anti virüs yüklemeniz sorunu biraz olsun azaltsa da, Windows güvenlik güncellemeleri çok önemlidir.

Tabii bu biraz da sizin bilgisayarı nasıl kullandığınızla alakalıdır. "Kardeşim ben Facebook'a, Youtube'a giriyorum, 2 sayfa da gazete okuyup çıkıyorum" diyorsanız bu sizin için bir sorun sayılmaz pek.
Ancak abidik gubidik sitelerle işiniz oluyorsa, şöyle ya da böyle korsan yazılımlar kullanıyorsanız başınız biraz ağrıyabilir.

Hayır imaj dosyasını Microsoft'un kendi sitesinden indirseniz bile lisanslı olarak gelmez. Ya lisans alacaksınız (piyasada 20-30 liraya OEM lisans bulmak mümkün), ya da korsan kullanacaksınız.

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler, ssd taktım, windows 10 yükledim ancak windows10 da birden fazla hata kodu ile hep mavi ekran hata kodu vermeye başladı dolayısıyla iş aksamaya başladı, windows 10 tekrar tekrar kurdum hep aynı problem. çoğu forumda mavi ekran ve hata kodlarını belirterek başlıklar açtım ancak ardı arkası kesilmeyince bu kararı vermek zorunda kaldım.

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler, SSD taktım, Windows 10 yükledim ancak Windows10 da birden fazla hata kodu ile hep mavi ekran hata kodu vermeye başladı dolayısıyla iş aksamaya başladı, Windows 10 tekrar tekrar kurdum hep aynı problem. Çoğu forumda mavi ekran ve hata kodlarını belirterek başlıklar açtım ancak ardı arkası kesilmeyince bu kararı vermek zorunda kaldım.

Mavi ekran alırsanız minidump ile konu açıp beni etiketleyin.

Mavi ekran alırsanız minidump ile konu açıp beni etiketleyin.
hocam teşekkürler, daha önce konum vardı buyrun, ancak sadece bu kodlu olan mavi ekran hatası değil, bir çok yaklaşık 3-4 tane farklı farklı kod hataları verdiğini hatırlıyorum zaten hal böyle olunca windows 7 dönme kararı aldım. konuya bakarsanız eğer bir çok detay var, konuya bakıp cevap yazarsanız sevinirm. (o zamanki minidump dosyasıda var)

o konudaki mavi ekran haricinde hatırladığım birde systrail gibi bir mavi ekran hatasıda vardı.

Oluşturur tabii ki. Eski sistemlerde kullanılabilir. Comodo Free Firewall + Ücretsiz Güvenlik Çözümü veya güvenlik duvarı içeren bir güvenlik çözümü kombinasyonu kullanırsanız sıkıntı biraz daha azaltılabilir. Windows 7 ESU alabilirsiniz, Microsoft tarafından 2023'e kadar destekleniyor. Veya Windows 7 ESU bypass yöntemleri var onlara da bakabilirsiniz. Ev kullanıcısı için şu an halen daha Windows 7'nin yeterli olduğunu düşünüyorum.

Kaspersky Free+Malwarebytes kullanırsanız, internette gezerken tehlikeli sitelere girmezseniz, bilmediğiniz USB bellekleri taktırmazsanız hiç bir sorun olmaz. Ben geçenlerde bir kaç ay kullandım, rahattım da açıkçası kullanırken ne virüs ne de uyum sorunlarım oldu. Oldukça memnundum. Tabi sisteminiz destekliyor ise en mantıklısı Windows 10.

Önerdiğim sürümler: Windows 7 Professional x64 ya da Windows 7 Home Premium x64. Aşağısı fazla kısıtlı yukarısı gereksiz dolu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı