Windows 7 kurulu diskten Ubuntu 16 nasıl silinir?

ayibogan83

Femtopat
Bilgisayarimda Ubuntu 16 ve Windows 7 kurulu. Ubuntu'yu silip Ubuntu kurulu diski Windows 7'ye baglayacagim. Siz bana Ubuntu'yu nasil silecegimi soylerseniz sevinirim. İyi gunler.

Ubuntu'yu, Windows 7'nin yanına mı kurdununuz yoksa örnekteki gibi farklı bölüme mi kurdunuz?
1596865646328.png

Windows'tan disk yönetimine girip oradaki Ubuntu'nun olduğu bölümü silip, Windows'un olduğu bölüm ile birleştirmeniz gerekiyor. Veya live usb yöntemi ile Ubuntu çalıştırıp Gparted üzerinden Ubuntu'nun olduğu bölümü silip Windows'un olduğu bölümle birleştirmeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Umarım anlatabilmişimdir 😊

Legacy sistem ise Ubuntu'nun bulunduğu bölümü silmeniz ve bootloaderi tamir etmeniz gerekir yoksa sistem boot etmez. UEFI sistemse düşünmeden Ubuntu'yu silebilirsiniz.

Windows kurulum USB'si ile sistemi başlatın. Bilgisayarımı onar kısmından CMD'yi açın ve aşağıdaki komutu girin.

bootrec.exe /fixmbr

Hocam size bir rehber bırakıyorum. Yardımcı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı