Windows 7 Kurulumda diğer diskler görünmüyor

keepout

Hectopat
Katılım
17 Temmuz 2015
Mesajlar
128
Merhaba şu an Windows 10 kullanıyorum. Masaüstünde dosya gezgini olarak USB diski açtıgım zaman kuruluma başlamak istediğimde Windows 7 yükleme ekranında tüm diskleri görüyorum. PC'de 3 ayrı farklı disk oldugu için RAID kullanıyorum. BIOS'tan başlatıp format atmak istedıgımde ise sadece SSD diskimi görebiliyorum. Diğer 2 diskim mSATA ve normal HDD. MBR veya GPT'ye dönüştürüp denedim sonuç aynı maalesef. Sorunun sebebini anlayamıyorum. Eski bilgisayarım var Windows 7 şart. Yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Deneme amaçlı Windows 10 üzerine BIOS olmadan normal setup olarak kurdum ancak sonuc değişmedi. Disk yöneticisi kısmında dahi görunmuyor. Sadece Windows 10'da görebiliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Grooveagent

Hectopat
Katılım
2 Mart 2016
Mesajlar
447
Çözümler
1
Windows7 de RAID Driver'ını kurmanız gerekebilir.
Kurulum ekranında sürücü yükle, butonundan kurmanız gerekiyor. Tahminimce doğru anladıysam.
 
KS
keepout

keepout

Hectopat
Katılım
17 Temmuz 2015
Mesajlar
128
Windows7 de RAID Driver'ını kurmanız gerekebilir.
Kurulum ekranında sürücü yükle, butonundan kurmanız gerekiyor. Tahminimce doğru anladıysam.

Emin misiniz? Aşağıdaki linkte bir şeyler anlatışmış ama kafam karıştı benim. Bu driverı nereden bulabilirim?

 
Son düzenleme:

Grooveagent

Hectopat
Katılım
2 Mart 2016
Mesajlar
447
Çözümler
1
Evet cünkü SATA ilk çıktığı zaman Windows XP de aynı sorunu yaşattı şimdi Windows 10 çıktı geçen kurduğum HP bir bilgisayar Windows 10 M.2'sini görmedi SATA driveri kurdum o ekranda ve sorun düzeldi senin anlatmana ve benim anldıgım şekle göre sorun budur.

Farklı sorun olabilir ama öncelik budur bende, şu anda kullandığın ISO'dan bile olabilir USB 3.0 porttan takıyorsundur o bile olabilir. Sebep çok var bunları denemen gerekir.
 
KS
keepout

keepout

Hectopat
Katılım
17 Temmuz 2015
Mesajlar
128
Evet cünkü SATA ilk çıktığı zaman Windows XP de aynı sorunu yaşattı şimdi Windows 10 çıktı geçen kurduğum HP bir bilgisayar Windows 10 M.2'sini görmedi SATA driveri kurdum o ekranda ve sorun düzeldi senin anlatmana ve benim anldıgım şekle göre sorun budur.

Farklı sorun olabilir ama öncelik budur bende, şu anda kullandığın ISO'dan bile olabilir USB 3.0 porttan takıyorsundur o bile olabilir. Sebep çok var bunları denemen gerekir.
Hepsini deneyeceğim.Duruma göre tekrar bilgilendireceğim sizi teşekkür ederim.
Evet cünkü SATA ilk çıktığı zaman Windows XP de aynı sorunu yaşattı şimdi Windows 10 çıktı geçen kurduğum HP bir bilgisayar Windows 10 M.2'sini görmedi SATA driveri kurdum o ekranda ve sorun düzeldi senin anlatmana ve benim anldıgım şekle göre sorun budur.

Farklı sorun olabilir ama öncelik budur bende, şu anda kullandığın ISO'dan bile olabilir USB 3.0 porttan takıyorsundur o bile olabilir. Sebep çok var bunları denemen gerekir.
Diğer yöntemleri denedim geriye sadece RAİD Driverı kurma kaldı.Onuda nasıl ve nereden bulacağımı bilmiyorum.Rapid storage kurup denedim ama gösterdiğim dosyayı görmüyor.Normalde sisteme yükledim.RAİD ekranında seçili olan Normal HDD bu arada.Bayağı karıştı kafam sanırım:)
 
Son düzenleme:

Grooveagent

Hectopat
Katılım
2 Mart 2016
Mesajlar
447
Çözümler
1
Hepsini deneyeceğim. Duruma göre tekrar bilgilendireceğim sizi teşekkür ederim.

Diğer yöntemleri denedim geriye sadece RAID Driverı kurma kaldı. Onuda nasıl ve nereden bulacağımı bilmiyorum. Rapid Storage kurup denedim ama gösterdiğim dosyayı görmüyor. Normalde sisteme yükledim. RAID ekranında seçili olan Normal HDD bu arada. Bayağı karıştı kafam sanırım:)

Hahah dur bende mavi ekran verdim :) şu an kafam çok karışık PC başına geçince haberleşeceğiz halledeceğiz.
 
KS
keepout

keepout

Hectopat
Katılım
17 Temmuz 2015
Mesajlar
128
Galiba doğru driverı bulamıyorum yada başka sorun var.Bir kaç raid driver denedim sonuç olumsuz.Normalde masaüstünde yüklediğim rapid storage driver sisteme sorunsuz kuruluyor.Dos'tan atarken browse yapıp dosyayı gösteriyorum tespit ediyor ama yükleyemiyor.
Ek olarak
Usb'den değilde normal hard drive ile başlatıncada sadece SSD'yi görüyor :)) Bu RAİD olayını çözersek halledicez bence.AHCI mod veya SATA mod yaparak win7 yüklesek ve daha sonra tekrar RAİD moduna geçsek diskleri görürmüyüz sence?

Son eklediğim resimde görüldüğü üzere dosya gezgini üzerinden setup çalıştırdığım zaman diskler görünüyor..Dos üzerinden sistemi kurarken neden böyle bir sorun oluştuğunu anlamış değilim.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_3985.JPG
    IMG_3985.JPG
    80,1 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_3986.JPG
    IMG_3986.JPG
    68,5 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_3987.JPG
    IMG_3987.JPG
    77,2 KB · Görüntüleme: 5
  • 222.png
    222.png
    130,4 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Yukarı