Rehber Windows 7 oyunları nasıl yüklenir?

Peki Windows 10 (Microsoft Store) UWP oyunları ve uygulamaları Windows 7'de oynamak mümkün mü?
Microsoft Store içerisindeki oyunları veya uygulamaları Windows 7'ye yükleyebilmeniz için mantıken Windows 7'de de Microsoft Store'un kurulu olması gerekir. Bunun dışında, işletim sistemi optimizasyonu da söz konusu. Microsoft Store oyunları ve uygulamaları, Windows 7 için geliştirilmediğinden Windows 7'de aynı düzeyde çalışamayacaklardır fakat sunulduğu tarihten itibaren çoğu Windows işletim sistemlerine destek sunan uygulamalar ve yazılımlar istisnadır.

Bazı yazılımlar, hem Microsoft Store'da hem de kendi siteleri üzerindeki destek sundukları işletim sistemleri içerisinde çalışacaklardır. Örneğin; Spotify hem Microsoft Store'da hem de kendi sitesi üzerindeki sundukları destekli platformlarda çalışabiliyor. Bu yönden bakacak olursak, Microsoft Store üzerinde bulunan bir uygulamayı sisteminize yükleyebilirsiniz.

Yani işin özüne gelecek olursak bu durum, geliştiricinin sunduğu işletim sistemi desteğine kalmaktadır. Belki de bazı uygulama ve oyunlara özel, başka kullanıcıların yaptıkları farklı yöntemler olabilir fakat belirttiğiniz tarzdaki durumun yapıldığını hiç göremedim.

Bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler.

Ellerinize sağlık hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…