Windows 7'ye geçmek ne kadar mantıklı?

Efe1674

Hectopat
Yer
Antalya
Şimdi benim laptop bayağı bir eski.

i5 2430M.
GeForce 410M(notebook)
8 GB RAM.

Windows 10 kurdum ama Minecraft'ta eskiden 200FPS(Windows 7) falan alırken şimdi 50 alıyorum.
Windows 10 modifiyeli versiyonlarını indirdim ama sanki onlar da bir zamandan sonra bozuluyormuş gibi oldu.
Win8.1 SL perf modifiyeli versiyon indirdim, o bayağı iyiydi ama 8.1'de çok bug var gibiydi ve modifiyeli olduğu için bayağı bir şey eksikti.
Şimdi yıl olmuş 2023, genelde sistemin yettiği kadar oyun oynuyorum. Arada sırada film, müzik vs.

Steam hem 8.1'e hem 7'ye desteği kesecek bu kesme nasıl olacak bilmiyorum. Yani Steam hiç mi açılmayacak?

Bir de yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.
Eskiden Windows 7 kullanırken CS:GO'da 30 FPS falan alıyordum Windows 10'a geçince 35-45 arası oldu, ama başka oyunlarda performans düştü.
Genelde oyunları Steam'den alıyorum.

Windows 7'ye geçersem performans sorunu yaşar mıyım ve geçmemi önerir misiniz?

Bu arada güncelleme falan umurumda değil. Windows 10 bile indirirken hep eski sürümleri indiririm ve Update'leri kapatırım.

Çoğu şey artık Windows 7 desteklemediğinden sıkıntı yaşaman çok olası. Ama sadece oyun oynayacaksan düşünülebilir.

Windows 7 ve Windows 8.1’in Steam destekleri kesilecek. Windows 10 LTSB 2016 deneyebilirsin.

hocam şuan window lite geçtim 6 gb fln yer kaplıyor akıcı inşallah daha iyide olur ve hep böyle kalır tavsiye ederim
denemektte fayda var

O sürümü oyun için pek önermiyorlar galiba ve ben güncel ekran kartı driverini indiremiyorum Windows 10'da.
Windows 8.1 sürücülerini Windows 10’da kurabilirsin. Ayrıyeten 1507,1607,1709 gibi sürümleri dene. İlk olarak Windows 10 LTSC 2019 ile başlayabilirsin.

Windows 8.1 sürücülerini Windows 10'da kurabilirsin. Ayrıyeten 1507, 1607, 1709 gibi sürümleri dene. İlk olarak Windows 10 LTSC 2019 ile başlayabilirsin.

8.1 de uyumlu olan sürücü Windows 10 da PC'yi donduruyor bunu hakkında bir konu dahi açmıştım bir arkadaş eski sürümü göndermişti ve olmuştu. LTSC sürümlerine göz atacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…