Windows 8.1 Ani Kasılma ve Donma

Valla hocam Battlefield 4 1-2 saatlik kullanım CPU ~60°, GPU ~65° civarı... BIOS'dan SSD'ye kadar tüm sürücüler güncel diyebilirim(Belki 1-2 tane olabilir güncel olmayan).

İlk olarak temiz önyükleme yap. ASC kaldır(kasılmanın en başında bu var), DNS dumper kaldır, Driver booster kaldır. Iobit araçlarını kaldır,
Sürücü bulucu kullananlara yoktur ancak bu seferlik istisna olsun. Dediğim önerilerle düzelme olmayabilir nedeni ise önermediğim programları kullandığınız içindir. Win 10'a geçmeden de düzelmeyecektir.
Zamanlanmış görevleri devre dışı bırakın.

Bu klasörleri sil:
C:\Users\MGK\AppData\Roaming\newSI_1002
C:\Program Files (x86)\Skillbrains\

Yukarıdakilere ek olarak bunları kaldırın:
Denetim masasından kaldır:
Ace Stream Media 3.1.0
Advanced SystemCare 8
Bilgisayar Kapatici 1.0
Driver Booster 3.1
IObit Uninstaller
Lightshot-5.3.0.0
MSI Live Update 6
Surfing Protection
UxStyle

Bunları yükle:
https://rivetnetworks-public.sharepoint.com/SiteAssets/KillerSuite_1.1.56.1651_Win7_Win81_Win10.exe
http://download.msi.com/dvr_exe/realtek_hd_audio.zip

Takılı olan usb aygıtlardan birinde sorun var, eski bir aygıt varsa veya taktığında uyarı veren o aygıtı pc'ye takmayın.

Bu arada AMD'nin R9 270x Ekran kartları için Crimson Edition sürücüsüne güncellemeyi düşünüyordum. Sence geçmeli miyim?
AMD Crimson Edition Desteklenen Ekran Kartları ve Chipsetler
Tabi geçmen lazım.

Windows 10'dan bu sıkıntı olduğu için geri dönüş yapmıştım. Ancak bu sıkıntı yine başladı.
Sürücüler indikten sonra dediklerini yapmaya başlıyorum. Teşekkürler.

Bu arada dediğim sorun ile alakalı ufak bi video. Tabiki bu basit hali, devamında reset attığı da oluyor.
http://plays.tv/video/5655e77a1e94da651f

@Murat5038 hocam dediğin gibi programları tamamen kaldırdım. Windows 10'a geçiş yaptım.
Zamanlanmış görevlerin tamamını mı iptal ediyorum? Ya da hangilerini iptal etmeliyim?
Ayrıca Windows 10'a geçtikten sonra tüm sürücüleri kaldırıp tekrar kurmam gerekli mi?
Uğraştırdığım için kusura bakmayasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Murat5038 hocam tekrar rahatsız ediyorum ancak bu donma ile alakalı bir şey farkettim.
Bahsettiğim anlık donma belli uzun kullanımlardan sonra kasadan "ÇIT" sesi geliyor.
Kasa önündeki led, normalde ani yanıp sönenken sesden önce TAM 1 saniye yanıyor.
Bu esnada işlemci, ekran kartı, diskler ve ramleri anlık takip ediyorum her hangi bir yükselme görülmüyor. İşlemci olabilir mi?
Sence servislik bir durum mudur?

Net anlatabilmek adına kısa bir video koyuyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı