Windows 8.1 ilk açıldığında yavaşlık

Akif

Technopat
Sosyal Tayfı
Katılım
4 Mart 2014
Mesajlar
21.018
Makaleler
65
Çözümler
110
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğretmen
Merhabalar.
Windows 7'den 8'e geçeli bir kaç hafta oluyor. Ancak bilgisayarı her açışımda başlangıçta aşırı yavaş oluyor. Windows 7'de böyle bir sorun yoktu. Ne yapmam gerekli sizce?

Sistem: AMD FX X6 6300, 8gb 1866MHz CL9 Corsair Vengeance Ram ve 16MB Cache bellekli 7200RPm eski bir WD HDD. Teşekkürler.
 
Sana bir bakkal düşüncesi söylemek lazım "Sistemin işletim sistemine en az 1 ayda alışır" :) 16MB önbellekli HDD'lere Windows 8 kurmanı önermiyorum.
 
11 saniye ? İntel'in SSD'leri 15sn'de açıyordu sistemide şaşırdım. 16MB olmasının önemi şudur: Bir uygulamayı açtığında o önbelleğe giriş yapar. Tekrar açtığında ise önbellekte ki veriyi kullanarak daha hızlı açılır.
 
Başlatmada da öyle kale alınacak uygulama yok. Şayet Wİndows 7'de daha çok uygulama açılıyordu. Creative Cloud olsun, update uygulamarı olsun vesaire...

lYZqJQ.png
 
Son düzenleme:
Hocam dediklerimi devre dışı bırak.
virtual new tab loader, steam, skype, internet download manager, icloud, adobe updater startup utility, quick time task.
Son durumu bildirin.
 
Olmazsa, msconfig den gereksiz programları daha ayrıntılı bir şekilde kapatabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı