Windows 8 Ami Bios Güncelleştirememe Sorunu?

Alican Deniz

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Arkadaşımın laptobunda aşırı ısınma sorunu var ve bunun sonucunda ses kartını kullanmadığında ses kartı çalışmıyormuş. Bilgisayarı yeniden başlattığında bu sorun düzeliyormuş. Bilhassa bu durumun sürücüleri güncelleştirdikten sonra olduğunu söyledi ve bu işlerden pek anlamadığı için benden yardım istedi.

Bende bios güncelleştirmesine baktım yeni sürüm mevcuttu ve bundan kaynaklanabileceğini düşünüp bios'u güncelleştirmeye çalıştım, ama laptopta Windows 8 yüklü ve Bios'u Windows üzerinden güncelleştirmeyi denedim ama Windows 8'de çalışmadı. Usb bellek ile de güncelleştirmeyi nasıl yapabilirim çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

İyi forumlar.

Son düzenleme:
Casper'ın resmi sitesinde zaten bulunmuyor. Anakart'ın sitesinden baktım ve bu tür işler için gerekli programlar var. Onlarla bakınca yeni sürüm mevcut ama zaten mesele bu değil. Windows 8'de Windows üzerinden Bios güncelleştirmesi yapamıyorum nedense.

Anlaşamadık biz. CpuZ, Aida64 ve BiosAgentPlus programlarıyla baktım zaten. Bazılarında anakartı Ami bazılarında Casper Nirvana gösteriyor ama anladığım kadarıyla Casper Nirvana. Bios da Ami. Ami.com'dan baktım yeni Bios sürümü mevcut. Ayrıca yukarıdaki programlarla da baktım yine yeni sürüm gösteriyor. Ben bunu demiştim. Farklı gösterince karıştı iş. Sonuç olarak; anakart marka ve modeli: Casper Nirvana - A15w8, bios: Ami, bios sürümü: 500ca.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı