Önsöz: Arkadaşlar lütfen kalkıp sırf bunları yazdım diye "Bilgisayardan anlamıyorsun!" demeyin. Unutmayın burada "Windows 8'de yaşadığım garip sorunlar." yazdım. "Windows 8'i sevmiyorum" diye bir şey yazmadım.
İnternet çubuğuna tıkladığımda bazen çubuk hemen gelmiyor. Donuyor takılıyor falan.
Eski bilgisayarım 2GB RAM, 512MB ekran kartı ve Pentium III ile Windows 7'yi kasmadan açabiliyordu. (Exper laptop)
Şimdi ki bilgisayarım'da 6GB RAM, 2GB ekran kartı ve Core i5 3. nesil var. (3210M) Ve markası da iyi. (HP Pavilion g6) Ama Windows 8'i sorunlu açıyor.
Bilgisayarı sıfır, Teknosa'dan aldım. Ayda yılda bir DVD sürücüsünü algılamıyor CMD'den tamir etmeye çalışıyorum.
Artık nasıl bir garipliktir bilmem, aero özelliklerini falan efektleri devre dışı bıraktığımda sistem daha çok kasıyor.
Bence de en mantıklısı yeni kurulum yapmak. Sonuçta çöp programlar kaldırılsa da uzantıları ve eklentileri bir şekilde sistemde yerleşik olarak duruyor. Köklü kurulum yapan programların çoğu da zırvalamaktan öteye geçemedi gözlemlediğim kadarıyla.
Bence de en mantıklısı yeni kurulum yapmak. Sonuçta çöp programlar kaldırılsa da uzantıları ve eklentileri bir şekilde sistemde yerleşik olarak duruyor. Köklü kurulum yapan programların çoğu da zırvalamaktan öteye geçemedi gözlemlediğim kadarıyla.