Windows 8 RTM Görüşler, Fikirler...

Mustafa@PC

Hectopat
Katılım
8 Ağustos 2012
Mesajlar
480
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
windows-8-logo.jpg

Dün Windows 8 Pro RTM x64 sürümünü kurdum harika olmuş...

Ben RP sürümde aslında biraz Metro'dan şikayetçi, masaüstü ve notebook PC'lerde gereksizliğini savunan fikirdeydim. Metro'yu da kişileştirdikten ve zaman geçirdikten sonra alışıyorsunuz. Arkadaşlar zaten şöyle bişey var tek tuşla [Windows tuşu] masaüstüne geri dönebiliyorsunuz. Alıştıktan sonra Metro Apps'leri açmak kapamak çocuk oyuncağı hatta klasik masaüstü ile sekronize yapabiliyorsunuz. İşin güzel yanı default Apps'lerin [Mail, News, People..] ram tüketimi gayet optimize geldi bana x64'te CPU kullanımlarıda çok düşük. RTM resmi olarak yayınlandıktan sonra da yazılımcıların Metro UI üstünde çalışan Windows Store üzerinden Apps'leri de sunacak olmaları heyecan verici. Bu arada Metro UI'nin ismini değişmesi muhtemel...

İlk olarak Windows 7'nin yanına kurmuştum ama şimdi ana OS olarak kullanıyorum Windows 8'i :) Arkadaşlar zaten altında Windows 7 yatıyor o yüzden güvenerek kurdum. Windows 8=Windows 7 SP2 gibi birşey gözümde. Ufak düzeltme ve tweak + yeni özelliklerle al sana Windows 8. Windows Vista'dan sonra Microsoft'un çekirdeği değiştirmeden yaptığı sistemlerin [Windows 7 ve 8] uyunmluluk açısından getirisi büyük. Deneme ihtiyacı duymadım ama Windows 7 sürücüleri %1000 sorunsuz çalışacaktır Windows 8 üstünde. Hatta Vista sürücülerinin bile çalışması muhtemel ama Windows 8 için yazılan ve yazılacak sürücülerin performans açısından yüklenilmesi tercih sebebi olmalı ;)

Oyun performansı deneme şansım olmadı ama %5-10 civarı daha üstün olduğu söyleniyor. Yeni File Explorer güzel olmuş, çok kullanışlı hiçbir ek pencere işlem yapmadan çoğu şeyi yapabiliyorsunuz. Açılış kapanış hızı zaten ortada ve şunu söyleyeyim Windows 7'den daha hafif sistem. Bir diğer güzel yanı sabit disk dosya kopyalama; hem hızlı hemde duraklat/devam et gibi seçenekler var. Aero yok gibi, çok çok ince bir saydamlık var, Windows 7 ile beraber gelen Aero Shake, Aero Snip vs gibi özellikler devam ediyor. Windows 8 seçtiğiniz duvar kağıdına göre pencere renklerini ayarlıyor.

Default PDF, ISO aracı, virüs programı olması Windows'un bence senelerdir olan eksikliği idi, 8 ile beraber default antivirüs PDF ve ISO aracı programı var Güvenlik programı, Windows Defender fikrimce 3. parti bir uygulama kurmaya gerek yok. Gerçi kullanıcı deneyimi ve amacına da bağlı ama standart ev kullanıcısı için gerek yok gibi. Bir diğer güzel olan özellikte bilgisayara deep freeze gibi roll back yapabilmeniz.

Biraz daha zaman geçireyim geri dönüşleri yazarım...

Başlattan vazgeçemeyenler, ne yapacağız diyenler için :
https://www.technopat.net/forum/windows-8/6970-windows-8de-baslata-alternatifler.html

------------------------------------------------------

Sizin fikirleriniz, görüş ve önerileriniz neler ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Rica ederim. Aslında kısa bir inceleme oldu eklemeler benim ve burdaki arkadaşlar tarafından yapılabilir.

Gayet açıklayıcı, kısa ve öz diyebilirim. Önemli konulara değinmişsiniz.

Ayrıca sanırım sizi Chip Forum'larından tanıyorum. Eğer Chip'teki kişinin aynısı ise şuan konuştuğum kişi sizi de aramızda görmek güzel. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun yok ki Erhan, tek sorun kullanıcıların şu Windows 8 arayüzüne alışamamaları, o da Windows 9'da da olacak. Hatta Windows 9'da masaüstü dahi olmayabilir...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı