Windows Açıkken Bios Update Yapma Hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

burock33

Hectopat
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar

Forum aracılığıyla öğrendiklerimi bilgisayarıma uyguluyorum. Mevcut bios v1.29 idi. Güncellemeleri kontrol ettiğimde v1.30 çıktığını gördüm indirdim. Forumda yer alan flash disk ve DOS aracılığıyla bios update'i yapacaktım ancak boş bulunarak bios update'i açtım ve yüklemeye başladı.Yükleme bittiğinde Bios v1.30 olmuştu yani yükselmişti. Windows açık iken yükleme sonucunda herhangi bir sorun şu an yok ancak artı'ları veya Eksi'leri neler bu yüklemenin ?

Laptop markası Acer 5742g.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bios sürümünü indirdiğin yerde features bölümünde yeni gelen düzenlemeleri yazar zaten şu sorun düzeltildi bu eklendi gibisinden.
Ayrıca Programı varsa onunla yapmak daha iyidir riski azaltır.

Yeni sürüm boşuna çıkarmazlar elbette + ları vardır.Yoksa bile eski sürümde herhangibir göze batmayacak bir sorun olsa bile onu düzeltmiş olabilirler.
Bios sürümünü araştır neler gelmiş neler gitmiş görürsün.

Cevabınıza teşekkür ederim söylediğiniz gibi yeni versiyon illaki bir şeyleri değiştirecek veya düzeltecektir ancak sormak istediğim forumdaki yükleme şeklinden hariç direk windows açıkken update yapılması. yani bu şekilde yüklemenin bir zararı var mı bir farklılık içeriyormu DOS harici yükleme ?

Ben seni anladım. Evet windows üzerinden bios update biraz riskli. Ama bildiğim kadarıyla bu riskler yükleme aşamasında. Hatalı yükleme veya yarıda kesilmesi, elektrikler gitmesi gibi. Yani sen yükseltmiş isen bir sorun yok demektir.
Yani sırf windows üzerinden yaptın diye performans düşmez veya stabilitesi etkilenmez diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

BIOS güncellemeyi, BIOS yada Windows altında yapmanız farketmez. Her iki yöntemde sağlıklıdır ve hiç bir zararı olmaz.

Verdiğiniz cevaplar ve konuyla ilgilendiğiniz için teker teker teşekkür ederim. sağolun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…