Windows başlamadan önce siyah ekran

mevsres

Kilopat
Katılım
16 Mart 2012
Mesajlar
6.392
Makaleler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bilgisayarım da uzun süredir bir sorun vardı, sistemde çok fazla video falan açınca restart atuyordu. Bende içini açdım ve bilgisayara yaptığım güzellikler şunlar...

(1) Ekran kartını yerinden sökdüm, artı bide ekran kartının fanını vidalardan söküp yeniden takdım. Çekirdekleri elledim.

(2) İşlemci fanını ayaklarından çıkarmadım ama sadece fan kısmını, yaprakları değil fan kısmını çemtiklerden çıkarıp pervanelerin üzerinde toplanan tozuları sildim.

Ve kapağı kapatıp düğmeye basdım, ekrana görüntü gelmedi. Düşündüm ve sonradan ekran kartı'nın güç kablosunu takmayı unuttuğumu fark ettim... Açdım kapağı takdım kabloyu. Bu sefer ekrana yazılar geliyor tam windows başlatılıyor diyor ya o gelmeden ekran kararıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vermiş olabilir miyim dersin? ;)

Çekirdeklerin parmağımla hafif üzerindeki tozları aldım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekrana görüntü bile gelmiyorki güvenli mod da açayım. Ekran sip siyah... Sadece başta yazılar var, işte 2048MB RAM yazıyor falan, Sonra ekran kararıyor. Önceden Windows başlatılıyor dediği zaman kararıyordu, şimdi hemen kararıyor.

Sistem eski sistem 9800GT var. ;) Şuan laptopdan giriyorum, fakat her ne kadar kötü sistem de olsa, bir masaüstünün yeri ayrdır.

Yeni sistem alana kadar onun ile idare ediyorum.

Dur bakalım Recep abi gelsin o ne diyecek... Forum da'ki herkes şuan Recep abi dahil uyuyor. Sabahın köründe açmışız konuyu kim cevap yazacak. ;)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kartın soğutucusunu söktün, var olan termal macunu ne yaptın? Neyse, ben senaryoyu söyleyeyim:

A: Kartın vidalarını yeterince iyi sıkmadığın için kart açılır açılmaz aşırı derecede ısınıp kendini kapatıyor.
B: Kartın termal macununu temizleyip termal macunu yenilemediğin için kart aşırı ısınıp kendini kapatıyor.
C: Kartın soğutucusunun fan bağlantısını yapmadığın için kart aşırı ısınıp kendini kapatıyor.

Bakalım hangi şıkkı seçeceksin :)
 
Ellemekle kart bozulmaz. Bu arada çekirdeği elledim tozu aldım diyorsun, macun sürülü değil miydi, tozu nerden sildin? Çekirdek diye başka birşeymi sildin acaba. Soğutucuyu tekrar yerine takarken işlemcinin üstünden eski termal macunu temizleyip macunu yeniledin mi? Ekran kartının tam olarak oturduğuna eminmisin ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı