Windows Başlangıcında Gereksiz Dosya (Temp Klasörü) Klasörünü Otomatik Silmek

Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Sistemi hızlandırmanın bir yolu da Windows + R ile çalıştırı açıp oraya %temp% yazıp girdiğiniz klasörün içerisini temizlemektir. Bunu sisteminiz yavaşlamaya başladığında yapmaktansa sistemin her açılışta otomatik olarak yapması güzel olmaz mıydı?

1. Adım: Arama yerine Not Defteri yazın ve not defterini açın.
2. Adım: Not defterine aşağıdaki kodu içerisine yapıştırın.

Kod:
Rd %temp% /s /q
Md %temp%

3. Adım: Farklı kaydet tuşuna basın ve kayıt türünü Tüm Dosyalar yapın ve Dosya Adı bölümüne Türkçe karakter bulundurmayan herhangi bir isim verin ve ismin sonuna .bat ekleyin ve masaüstüne kaydedin.
4. Adım: Windows + R ile çalıştırı açın ve oraya %appdata% yazıp tamam tuşuna basın.
5. Adım: Gelen pencerede Microsoft > Windows > Başlat Menüsü > Programlar > Başlangıç klasörüne gidin ve kaydettiğiniz dosyayı bu konuma atın.

Artık Temp klasörü sistem açılışında otomatik olarak temizlenecektir, sistem açıldığında Windows'a girdiğinizde karşınıza bir CMD ekranı çıkacaktır ancak bunu dert etmeyin, bu ekran programın çalıştığını gösterir.

Size kendim bunu yaptığım bir link koymak isterdim ancak gönderi içerisinde virüs olabileceği gerekçesiyle onaylanmaz diye düşündüm, zaten yapılması zor bir şey değil.

NOT: Bu yöntem Windows 8.1, Windows 8 ve Windows 7'de de çalışmaktadır.

Yeni konular

Geri
Yukarı