Öncelikle merhaba, başlıkta anladığnız üzere benim de pek sorunla ilgili net fikrim yok. Bundan 1 yıl önce MSI laptopuma SSD takacaktım fakat bilgisayarcıya götürüp içini açınca 1 portu olduğunu fark ettik. Bende eski SSD'm 512 GB(orijinal PC içindeki SSD) olunca yenisi(HP SSD) 1TB diye eskisi yerine yenisini taktım. İlk başlarda bir sorun yoktu fakat sonralarda açılırken Windows otomatik onarıma alınıyor yazıyordu ve geç açılıyordu bende format attırıp yeni Windows kurdum sonrasında bir süre sorun yoktu ama bu hata tekrarladı. 3 gün önce de iyi bildiğim bir abi vardı bu işlerden anlayan ona götürdüm, normalde direkt format atacaktı ama SSD yide kontrol etmesini istedim ve SSD sağlığı yüzde 54 çıktı bad sector ya da farklı ismi olabilir öyle bir sorun var dedi. Eski SSD'yi geri taktım ve yeni HP SSD'yi aldığım adama gittim. Adam kendi programından baktı ve dediğine göre bu program asıl paralı olan ve doğru bilgiyi veren programmış, onda da yüzde 99 yani bir sorun yok gibi gözüktü. Şu an laptopla ilgil sorun yok eski SSD takılı, Windows'ta yeni ama benim kafama yatmayan o SSD sorunsuzsa sorun nereden olabilir? 2 farklı yerden kurdurttum Windows'u ve 2 defa yeni SSD varken PC açılırken Windows onarilıyor yazısı aldım. Aşağıya hatayı ve ilk baktığımızda gözüken SSD sağlığını bırakıyorum.