Windows başlatılıyor kısmında kalıyor

Dark Dean

Hectopat
Makaleler
1
RAM
2 GB
SSD veya HDD modeli
500 GB
İşlemci
Pentium (R) Dual-Core E5700 @3.00 GHz
Dostlar bilgisayarın ekran kartı yok. Anakartı bilmiyorum. Bir arkadaşın bilgisayarı. Bayağı ses geliyordu. Kendi bilgisayarımın hard Disk'ini taktım ses kesildi. Hard disk'imde Windows 7 kurulu. Başlatılıyor ekranına geliyor orada takılıp tekrar reset atıyor kendine. Kullandığım hard disk benim mevcut hard diskim. O yüzden bir şey yapmaya da korkuyorum. Sadece sorunu bulalım diye taktık.
Hızla geçtiği için anca bu görüntüyü yakaladım. Takılır takılmaz kendini bu ekrana atıyor.

20221014_171342.jpg

20221014_165935.jpg

Son düzenleme:
Dostlar bilgisayarın ekran kartı yok. Anakartı bilmiyorum. Bir arkadaşın bilgisayarı. Bayağı ses geliyordu. Kendi bilgisayarımın hard Disk'ini taktım ses kesildi. Hard disk'imde Windows 7 kurulu. Başlatılıyor ekranına geliyor orada takılıp tekrar reset atıyor kendine. Kullandığım hard disk benim mevcut hard diskim. O yüzden bir şey yapmaya da korkuyorum. Sadece sorunu bulalım diye taktık.
Hızla geçtiği için anca bu görüntüyü yakaladım. Takılır takılmaz kendini bu ekrana atıyor.

Eki Görüntüle 1543679

Eki Görüntüle 1543665

Windows 7 HDD değişiminde Sistem boot edemez.
Sistem üzerinde iken tekrar kurlum yapılmalı.
Yani sizin HDD işletim sistemi açılamaz.

Güvenli mod vesaire pek işe yaramıyor. O yöntemi de denedim. Kendi bilgisayarım 64 Bit belki de bu yüzden. Yani sıkıntı hard Disk'te diyebilir miyiz?

Şimdi siz Sistemin gürültülü çalıştığını ve HDD'yi değiştirdiğinizi belirtiniz. Kendi faal olarak çalışan Üzerinde Windows 7 Kurulu bir HDD taktığınız belirtiniz.
Şuan üzerinde Win7 olan HDD'nin neden Boot olmadığını açıkladım.

Gürültülü olarak belirtiğiniz HDD sorunu olup olmadığını öğrenmek için HDD test edilmesi gerekiyor.

Şimdi siz sistemin gürültülü çalıştığını ve HDD'yi değiştirdiğinizi belirtiniz. Kendi faal olarak çalışan üzerinde Windows 7 kurulu bir HDD taktığınız belirtiniz.
Şu an üzerinde Windows 7 olan HDD'nin neden boot olmadığını açıkladım.

Gürültülü olarak belirtiğiniz HDD sorunu olup olmadığını öğrenmek için HDD test edilmesi gerekiyor.

Hocam burada arkadaşın kendi hard diski takılı. Hata veriyor.

20221014_173622.jpg

Neyse ki, HP sistemlerde donanım test özelliği mevcut. Bu gibi donanımları çalıştırma esnasında otomatik olarak kısa bir testten geçiriyor.
Test sonucuna göre Evet, HDD'niz sorunlu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı