Windows Defender dosyalarımı silmiş

MetinMumcu

Hectopat
Katılım
8 Ekim 2020
Mesajlar
2.124
Makaleler
2
Çözümler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Windows Defender'ı kapattım ama steam.exe discord.exe falan hepsi açılmıyor. Virüslü dosya diyor siliyor. Steam'i falan tekrar indirdim. Bu dosyaları nasıl geri alabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarına farklı bir kaynaktan virüs bulaşmış ve diğer yazılım ve dosyalara bulaşmış olabilir. Windows Defender kendi kendine öyle şeyler yapmıyor.
 
Anladım hocam. Farklı bir yerden algılıyor olabilir. Kaspersky ve Malwarebytes ile de tarama yapabilirsiniz. Bunlar varken devre dışı kalıyor.
 
Başka bir sıkıntı olabilir. @24099 ve @Murat5038 hocalarım müsaitse yardımcı olabilir.
 
Başka bir sıkıntı olabilir. @24099 ve @Murat5038 hocalarım müsaitse yardımcı olabilir.

Hocam genelde harddiskteki dosyalarım siliniyor. Bu HDD bir ara gidip gelmişti. Hayattan çok gidip geldi. Bir arkadaşım HDD kalitesiz olduğu için dosyaları tutmayı unutuyormuş bozuluyormuş dedi. Sizce doğru mu? Markası Hitachi 2TB.
 
Bana doğru gibi gelmedi. Virüs tespiti farklı bir durum.
 
Hocam genelde harddiskteki dosyalarım siliniyor. Bu HDD bir ara gidip gelmişti. Hayattan çok gidip geldi. Bir arkadaşım HDD kalitesiz olduğu için dosyaları tutmayı unutuyormuş bozuluyormuş dedi. Sizce doğru mu? Markası hitachi 2TB.

@Yener K. hocam gibi bana da çok doğru gelmedi. Virüs, Steam, Discord gibi programların içine saklanmış olabilir. Yoksa Defender kendi kendine programların .exe dosyalarını silmez.
 
Disk sağlığı düşükse badsector olduğundan silme yeni dosya ekleme vb. donanımsal hatalar meydana gelebilir. İlk olarak kurabiliyorsanız HDsentinel ile sağlığı kontrol edin.
Sonra zararlıya yukarıda denildiği gibi Kaspersky yükleyip tam taram ayapın.
 

Geri
Yukarı