Windows Defender Explorer.exe'yi virüs olarak algıladı

MustafaNS

Hectopat
Şüphelenmemin sebebi şu; Daha 2 gün önce Malwarebytes programıyla 14 saatlik bir virüs taraması yaptım. Relevant knowledge virüsünden coinminer virüsüne kadar her şey çıktı. O günden sonra paranoyak oldum. Her engellenen şeyi araştırmaya başladım ama Explorer.exe Windows uygulaması değil mi? Defender bunu neden engelledi ve Explorer.exe neden klasörümde işlem yapmaya çalıştı? Beni bilgilendirebilir misiniz neden böyle oldu acaba?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20190815-003123_WhatsApp.jpg
    191,6 KB · Görüntüleme: 269
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme
ComboFix Sitesi 'ne tıklayarak buradan how to run Win 10 kısmından güvenlik modda çalıştırıyorsun. O herşeyi görür ve gözetir, sorununuz çözülecektir. Win 10 repair yapabilirsin yaptıktan sonra sorunun düzelecektir.

Windows Defender denetimli klasör erişimi açık. O yüzden explorer.exe'nin ilgili bölüme erişimini engellemiş. Sorun yok. Engellenen öğelerden explorer.exe'yi istisnalara ekleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Fark etti iseniz %desktopdirectory% diyor. Sizdeki gibi C:/Windows dizininden erişmeye çalışmıyor yani virüs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…