Windows Defender tarama sonucu güvenilir midir?

Windows Defender ile hızlı tarama yaptım, 0 virüs çıktı. Şimdi tam tarama yapıyorum. Sonuçlara güvenebilir miyim?
Defender bana yetiyor ve güveniyorum.
Defender ile en sağlıklı sonucu çevrimdışı tarama yaparak alırsınız. En azından ayda bir yapmanızı tavsiye ederim.
Ekran görüntüsü 2025-01-26 004227.png

Ben Defenderi kullanıyorum ama %100 sonuç verdiğini söyliyemem. Güvenmediğin şeyler varsa, VirusTotalı tavsiye edebilirim.

Defender bana yetiyor ve güveniyorum.
Defender ile en sağlıklı sonucu çevrimdışı tarama yaparak alırsınız. En azından ayda bir yapmanızı tavsiye ederim.
Eki Görüntüle 2421335
Aynen en sağlıklı sonuç. Defender çevrimdışı tarama virüslerin yüzde 70 ini tespit edebilir. Cloud desteği olmayınca bir hiçtir defender. Ayrıca defender e güvenmeyin. Bitdefender free ve eset online scanner ikilisi çok daha iyi olacaktır. Malwarebytes de kullanılabilir ama katana motoru sonrası fp oranı arttı.

Aynen en sağlıklı sonuç. Defender çevrimdışı tarama virüslerin yüzde 70 ini tespit edebilir. Cloud desteği olmayınca bir hiçtir defender. Ayrıca defender e güvenmeyin. Bitdefender free ve eset online scanner ikilisi çok daha iyi olacaktır. Malwarebytes de kullanılabilir ama katana motoru sonrası fp oranı arttı.
15 yıldır hergün minimum 8 saat PC başındayım. O hiç olan Defender dışında virüs programı kullanmadım ve hiç virüs bulaşmadı. İlginç.
Ayrıca en iyi Defender dediğimi sanmadın umarım. Öyle bir iddiam yok.
Söyledğim şey defender kullanılacak ise çevrimdışı metodun kullanılmasının iyi sonuç verdiği.

@Gölge Hayalet
Gelecekte de daha iyi bir virüs programı ile devam etmeyi düşünmüyorsanız, amacınız mevcut sorun için kullanmak ise Karspersky rescue disk ile virüs taraması yapabilirsiniz.
Kurulması gerekmiyor. USB belleğe bootable olarak yazdırıp sistemi tarayabilirsiniz.

15 yıldır hergün minimum 8 saat PC başındayım. O hiç olan Defender dışında virüs programı kullanmadım ve hiç virüs bulaşmadı. İlginç.
Söyledğim şey defender kullanılacak ise çevrimdışı metodun kullanılmasının iyi sonuç verdiği.

@Gölge Hayalet
Gelecekte de daha iyi bir virüs programı ile devam etmeyi düşünmüyorsanız, amacınız mevcut sorun için kullanmak ise Karspersky rescue disk ile virüs taraması yapabilirsiniz.
Kurulması gerekmiyor. USB belleğe bootable olarak yazdırıp sistemi tarayabilirsiniz.
Çok teşekkürler

15 yıldır her gün minimum 8 saat PC başındayım. O hiç olan Defender dışında virüs programı kullanmadım ve hiç virüs bulaşmadı. İlginç.
Söyledğim şey Defender kullanılacak ise çevrimdışı metodun kullanılmasının iyi sonuç verdiği.

@Gölge Hayalet
Gelecekte de daha iyi bir virüs programı ile devam etmeyi düşünmüyorsanız, amacınız mevcut sorun için kullanmak ise Kaspersky Rescue Disk ile virüs taraması yapabilirsiniz.

Ben de 6 senedir çevrimiçi olarak PC başındayım yani? Crack kullanmazsan, reklam engelleyici kullanırsan zaten virüs bulaşma ihtimali yok denecek kadar az. Ama biz şu an muhtemelen virüs şüphesi olan bir cihazdan bahsediyoruz. Ayrıca Defender daha eicar test dosyasında bile bugda kalacak kadar aciz. Kendiniz de deneyebilirsiniz. Birkaç eicar oluşturup üzerine çift tıklayın. 1 dosyayı 2 dosya görüp birini silecek diğerini silmeyecek. Sorun diğerinin olmaması. Bir dosyadan 2 tane var diye uyarı vermesi ve bugda kalması. Cihazda izin verince izin yerinin görünmemesine de rastladım kendi cihazımda. Sonra direkt harici av kurdum zaten. Şu an da Bitdefender var. Yani Defender virüs girene kadar can ciğerdir virüs girince ne olur ben bilemem çünkü dediğim gibi kullanmıyorum:).

Artık hikayenin o tarafını sizden dinleriz. Tabii hesabınızı çalmazlarsa..

@Mucize Kartal
Virüs bulaşmış olabileceğine ilişkin herhangi bir ibare görmedim.
Ortada şüpheli bir aktivite, durum yok ise normal bir ev kullanıcısına defender'in yeteceğini düşünüyorum. İyisinden bir virüs programı kullanmayı tercih edenler olabileceği gibi benim gibi defender ile yetinenler de olur. Tercih meselesi. Her iki seçimin de kendilerine göre artıları ve eksileri var.

Şimdi yazacağım cümleyi yanlış anlamayın. Abartı veya bir nevi inatlaşma da değil. Cidden üste para verseler bile herhangi bir virüs programı kullanmayı ben düşünmem. Sebeplerim uzun hikaye olur.
İyi geceler..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı