Windows Defender taraması sonucu virüs buldu

barisjk7

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
309
Çözümler
1
Arkadaşlar merhaba dün PC dondu normal Google'da gezerken reset düğmesine bastım ekran klavye kulaklık ışığı gelmiyordu Defender ile arama yaptım böyle bir şey çıktı sorun bundan kaynaklı olabilir mi?

adsasddasdasdsadsadsdas.png
 
Dosyayı bulursan VirusTotal ile sonuçlara bakabilirsin önemli olan Kaspersky ve Malwarebytes'ın sonuçlarıdır.

VirusTotal

Eğer dosyayı bir şekilde bulamadıysan Kaspersky ile tam tarama yap ve dosya kritik ve zararlı görünüyorsa Kaspersky ile ortadan kaldır.
 
Peki bu hatalar nedir?

Hocam bir forumda şöyle yazıyor sizin bulduğunuz virüsün özeti olarak:

Trojan:Win32/Wacatac.B!ml bir truva atı'dır. Trojan:Win32/Wacatac.B!ml virüsü farklı antivirüs programları tarafından farklı adlar ile tespit edilir. Mesela Emsisoft bu virüsü gen: Variant. Ursu. 702761 (b) adı ile Avast antivirüs Win32: Malware-gen, McAfee artemis! CC449ED1C0C3 virüsü olarak tespit eder.

Windows Defender, webroot, Symantec, Bitdefender yine bu virüsü tespit edebilir ve temizleyebilir.

Trojan virüsler ya da diğer adı ile truva adları bilgisayarın kontrolünün saldırganlara geçmesini sağlayan zararlı kod veya yazılımlardır.

Trojan:Win32/Wacatac.B!ml gibi trojanlar genel olarak kredi kartı, parola gibi bilgileri çalmak, bilgisayara zombi yazılımlar yüklemek, gizlice kripto para üretimi yapmak veya bilgisayara zarar vermek için kurbanın bilgiayarına yüklenir.

Trojanlar genelde crack, hile, oyun yaması gibi farklı görünümlerdeki yazılımların içine gömülür.

Trojan, truva adı, trojan virüsü gibi farklı adlar ile anılır.

truva atı adı aslında bu virüsün çalışmasını çok iyi özetler. Trojan normal yazılım görünümlü bir programın içine gizlenir. Kullanıcı bu yazılımı yükler. Çoğu zaman bu yazılım bir crack, hile ya da oyun yaması görünümündedir. Crack, hile çalışabilir. Bu onun temiz olduğu anlamına gelmez. truva atı bilgisayara arka planda yerleşir ve bilgi çalmaya ya da amacı her ne ise onu gerçekleştirmeye başlar.

Trojan aslında virüs gibi davranmaz. Trojanlar ile normal bilgisayar virüsleri arasındaki en büyük fark şudur: Bilgisayar virüsleri kendilerini kopyalamak ve yaymak amacını taşır. Yani bilgiayara USB bellek takarsınız, bir dosya açarsınız işte o anda virüs USB belleğe ve dosyaya kendini bulaştırır.

Virüsün amacı yayılmaktır. Trojanda böyle bir amaç yoktur. Bulaştığu bilgisayarda gizli kalmaya ve trojan yaratıcısına hizmet için beklemeye başlar.

Çoğu zaman trojanlar email üzerinden de size ulaşabilir. Saldırganlar email ile trojan göndermeyi severler. Bu trojanın bulaştırılması için etkili bir yöntemdir.
Maile eklenti yolu ile eklenen trojan çoğu zaman belge görünümündedir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı