Çözüldü Windows Defender'ın bildirdiği virüs false-positive mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ciri Riannon

Decapat
Dostlar merhaba, dün bir oyun için mod indirmiştim fakat virüslü değildi eminim. Çünkü Defender'ın gösterdiği konum modun dosya konumu değil. Zaten virüs olmadığını bilerek güvenilir bir kaynaktan indirdim. Fakat sabah bilgisayarda Defender uyarı verdi, açınca gördüm ki çöp kutusunun içerisinde Trojan içerikli bir dosya olduğu yazıyor fakat çöp kutum boş, ilginç kısım da bu zaten. Kaspersky ile henüz taratmadım ama arayüzde hiçbir sorun bulunamadı diyor. False-positive olduğunu düşünüyorum ama size de sormak istedim. Ayrıyeten gerçekten virüslü dosya bulup sildikten sonra bile uyarı veriyor olabilir mi? Bu ihtimali de düşünmedim değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam çok fazla dosya var, en az 45dk - 1 saat vesaire sürer tam tarama yapmak. Kaspersky arayüzünde tehdit yok diyor ama yinede taratsam iyi olur dediğiniz gibi, sağolun yanıtınız için.

Hocam, o zaman hızlı tarama yapın. Ya da Windows Defender'ın tehdit olarak algıladığı şeyleri ve indirdiğiniz şeyi özel tarama ile tarayın.
Hocam çok fazla dosya var, en az 45dk - 1 saat vesaire sürer tam tarama yapmak. Kaspersky arayüzünde tehdit yok diyor ama yinede taratsam iyi olur dediğiniz gibi, sağolun yanıtınız için.

Hocam, o zaman hızlı tarama yapın. Ya da Windows Defender'ın tehdit olarak algıladığı şeyleri ve indirdiğiniz şeyi özel tarama ile tarayın.

Çözüm
Herhalde false-positive olmuş ola ki hızlı taramayı başlattığım an güvendesiniz dedi, virüs uyarısı gitti. Enterasan bir olay daha yaşamış oldum bu sayede.

yani bir trojan için bu kadar şeye gerek varmıydı bilmiyorum ama kaspersky da bişey çıkmadıysa sıkıntı yoktur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…