Windows Denetim Masası Kademeli Olarak Ortadan Kalkıyor

Arada düzgün görünmese bile hala Aero olan şeyde neyi kaldırıyorlar anlamıyorum. Üzerine ekleye ekleye çıkıp sonra aradan parça çekmeye çalışıp Jenga oynadıklarını falan mı sanıyorlar acaba?

Kaç yıldır denetim masasında kategori görünümünde her şeye rahat erişilmiyorken gelmiş kaldırmaktan bahsediyorlar...
 
Yıllardır bu anı bekliyordum. Fakat bir de Windows 11'deki ayarlar uygulamasına el atsalar keşke. Dün geçtim Windows 11'e ve ayarlar uygulaması bana çok karmaşık geldi. Windows 8.1'deki ve 10'daki daha az karmaşıktı.
 
Ekran Alıntısı.PNG
 
Denetim Masası Windows'un can damarıdır. Yerine getirdikleri seçenekler menüsü yetersiz. Denetim masasındaki teferruat ve kullanım kolaylığı Windows'u daha kullanışlı yapıyor. Microsoft nasıl ki Windows 8 de başlatı kaldırarak büyük bir hata yapmıştı denetim masasını kaldırması da büyük bir hata olur. Yeni sürüm çıkarmak için özellik kaldırmak yerine özelliği geliştirerek ilerlemek çok daha doğru olur.
 
Bunun olacağı Windows 10 zamanlarından belliydi zaten, 2004 sürümünde olması gerekiyor Denetim Masasında Sistem tuşuna tıklayınca Ayarlardaki Sistem Hakkında bölümüne yönlendirmeye başlamıştı kademeli olarak kaldırma işini Windows 11'in adı bile yokken başlatmışlardı. Çoğu Denetim Masası özelliğine artık Ayarlar üstünden erişebiliyoruz şuan hala da erişemediğimiz güç profili ayarı var, onu değiştirmek için Denetim Masasına girmek gerekiyor onun dışında Denetim Masasını bir şey için kullandığımı hatırlamıyorum.
 

Geri
Yukarı