Windows güvenlik duvarı etkinleştirilmiyor

Yer
türkiye
Daha fazla  
Başlıkta da dediğim gibi etkinleştiremiyorum.
Etkinleştiremediğim için Microsoft Store vs açılmıyor (Microsoft Store hata veriyor firewall açın diye)
Nasıl etkinleştirebilirim?
Fotoğraftaki gibi hiçbir seçeneği seçemiyorum.

Dosya Ekleri

• 20221028_154840.jpg
    20221028_154840.jpg
    179,2 KB · Görüntüleme: 61
  • 20221028_154851.jpg
    20221028_154851.jpg
    146,2 KB · Görüntüleme: 49
  • 20221028_154855.jpg
    20221028_154855.jpg
    117,2 KB · Görüntüleme: 45
  • 20221028_154859.jpg
    20221028_154859.jpg
    145,4 KB · Görüntüleme: 42
Eğer devre dışı bırakmayı sen yapmadıysan virüslü bir yazılım Regedit'ten kayıt defterine sızmış olabilir. Sana önerim temiz format dosyaları da koru ki verilerin zarar görmez windows.old klasöründen geri alırsın.

Regedit üzerinden bu hizmeti açmayı deneyin, olmazsa Defender Control kullanmayı deneyebilirsiniz ancak normal Defender'i açmak için kullanır siz yine de deneyin, belki güvenlik duvarını açıyor olabilir. Windows'un arama yerine güvenlik duvarı yazıp oradan açmayı deneyebilirsiniz.

Ayrıca, DISM ve SFC araçlarını kullanmanızı öneririm.

Eğer devre dışı bırakmayı sen yapmadıysan virüslü bir yazılım Regedit'ten kayıt defterine sızmış olabilir. Sana önerim temiz format dosyaları da koru ki verilerin zarar görmez windows.old klasöründen geri alırsın.

Hocam yazılımı (ROM'u, OS'u) yapanlar engellemiş galiba çünkü kurduğumdan andan beridir böyle kapalı.

1667041081747.png

Hocam ilk linki uyguladım.
Başlata basınca bu oldu.

Hocam yazılımı (ROM'u, OS'u) yapanlar engellemiş galiba çünkü kurduğumdan andan beridir böyle kapalı.

Regedit üzerinden bu hizmeti açmayı deneyin, olmazsa Defender Control kullanmayı deneyebilirsiniz ancak normal Defender'i açmak için kullanır siz yine de deneyin, belki güvenlik duvarını açıyor olabilir. Windows'un arama yerine güvenlik duvarı yazıp oradan açmayı deneyebilirsiniz.

Ayrıca, DISM ve SFC araçlarını kullanmanızı öneririm.

Hangi çözümü denediysem olmadı.
Sağ olun hocam gene de.
Zaten sadece Microsoft Store'de sevdiğim bir uygulama vardı onun için denemiştim ama olmadı.
Oda önemli değil Malwarebytes kullanıyorum oda çalışıyor.
Ailem ve benim için çok sorun teşkil edecek bir şey değil.
Olmasa da olur gibi.

Son düzenleme:
Hocam cihazında antivirüs var mı? Genelde en azından bende tüm güvenlik içeren ayarları ESET devralıyor oradan değiştirebiliyorum mesela.

Hocam Malwarebytes var.
Ve diğer hocamın attığı ikinci linkteki uygulamayı kurdum.
O da Defender'i açıyor.
Defender uygulamasına basınca birkaç sn sonra atıyor ondan sonra uyguama Defender kapalı yapıyor otomatik olarak.
Yani Defender açılmıyor.
Ama güvenlik sistemleri hala çalışıyor.
Yazıda da denildiği gibi Malwarebytes uygulamayı virüs olarak algıladı.
Başta başlatmadı sonra ayarlardan ayarlayınca açıldı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı