Windows HDD'ye kurulursa oyunlarda performans kaybı olur mu?

Enka_09

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
110 gb SSD 300 gb HDD
Anakart
Asus B450-M Dragon
Arkadaşlar benim SSD 110 GB. Orada hem Windows hem de Valorant kurulu. HDD 300 GB. Windows'u HDD'ye, Valorant'ı SSD'ye kursam performans kaybı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar benim SSD 110 GB. Orada hem Windows hem de Valorant kurulu. HDD 300 GB. Windows'u HDD'ye, Valorant'ı SSD'ye kursam performans kaybı yaşar mıyım?

FPS açısından bir fark olmaz da, yükleme ekranları, haritaların yüklenmesi falan bayağı fark eder. Tam tersi yapın daha iyi olur. HDD de Windows çekilecek çile değil.

Valorant'ın SSD'de durmasına açıkçası gerek yok HDD çok kötü değilse Valorant'ı oraya kurabilirsiniz. Ben 20 MB okuma yazma hızlı SD kartımda oynuyordum oyunu.

FPS açısından bir fark olmaz da, yükleme ekranları, haritaların yüklenmesi falan bayağı fark eder. Tam tersi yapın daha iyi olur. HDD de Windows çekilecek çile değil.

Windows her zaman SSD de dursun.

Valorant'ın SSD'de durmasına açıkçası gerek yok HDD çok kötü değilse Valorant'ı oraya kurabilirsiniz. Ben 20 MB okuma yazma hızlı SD kartımda oynuyordum oyunu.

Teşekkürler arkadaşlar.

Bariz bir yavaşlama söz konusu olur SSD de kalması en iyisi bence.

Evet, performans kaybı yaşarsınız. Windows’u HDD’ye kurmak sistemin genel performansını olumsuz etkiler çünkü işletim sistemi sürekli diskten veri okur ve yazar. HDD’ler, SSD’lere kıyasla çok daha yavaş olduğu için sistem açılışı, programların çalıştırılması ve genel kullanımda hissedilir bir yavaşlama olur.

Valorant’ı SSD’de tutmak oyun için iyi bir karar, çünkü SSD sayesinde oyun daha hızlı yüklenir ve haritalar daha çabuk açılır. Ancak Windows’u HDD’ye almak, oyun dışında genel sistem performansını olumsuz etkiler.

Eğer mümkünse:
-Hem Windows hem de sık kullandığınız oyunları SSD’de tutmaya çalışın.
-HDD’yi sadece dosya depolama ve daha az kullanılan programlar için kullanabilirsiniz.
-SSD’nin boyut sorunu varsa, gereksiz dosyaları veya büyük uygulamaları temizlemeyi düşünebilirsiniz.

Valorant'ı sakın HDD'ye kurma arkadaşım 1 yıl onun çilesini çekti. Mağazanın geç açılması mı dersin, oyunun geç açılması, maçın geç açılması.

Geri
Yukarı