Windows ISO yazdırmak için neden Rufus kullanılıyor?

• Konuyu başlatan HABAR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 3.215
Makaleler
18
Daha fazla  
Öncelikle hepinize iyi sosyaller. Windows 10 ISO dosyası için Technopat neden Windows'un kendi sitesindeki Media Creation Tool'u kullanmıyor da bize kendi sitesindeki linkten Windows 10 ISO dosyasını indirmemizi istiyor?
Yanlış bildiğim bir şey de olabilir. Açıklayarak anlatırsanız sevinirim. @Recep Baltaş hocam sizden de bir izahat bekliyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, iyi sosyaller.😃

Son düzenleyen: Moderatör:
20200301_163652.jpg

Yanlış Bilgilendirme
Windows'un kendi aracı ISO'yu UEFI olarak kuruyor, eski sisteme kuracaksan GPT olarak seçmen gerek. Bunu da Rufus sağlıyor. Ayrıca o araç en son sürümü indiriyor sadece. Önceki sürümleri kurabilmen için illa yazdırma programına ihtiyacın var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merak etiğim şey Rufus'un güvenli olup olmadığı değil, alternatif programlar var mı mesela, veya Microsoft bunun için bir yazılım piyasaya sürmedi mi?
Yani şunu kastediyorum, Microsoft bize Windows 10'un nasıl kurulacağını şöyle mi anlatıyor: "İnternet'te Rufus diye bir program var, onu indirip oradan USB belleğe yazın. " Böyle değildir herhalde.

Direk yükleme aracı üzerinden, indirmeden önce disk seçip direk bootable şekilde hazırlayabiliniyor diye biliyorum. Keza yine win 7 zamanında kullandığım Microsoft’un kendi yazılımı vardı bulursam linkini eklerim.
Fotoğrafını buldum.

Dosya Ekleri

• 20518699-FD4E-4C2C-A220-49C3736278AA.png
    20518699-FD4E-4C2C-A220-49C3736278AA.png
    13,5 KB · Görüntüleme: 134
Yani şunu kastediyorum, Microsoft bize Windows 10'un nasıl kurulacağını şöyle mi anlatıyor: "İnternet'te Rufus diye bir program var, onu indirip oradan USB belleğe yazın. " Böyle değildir herhalde.
Hayır tabii ki de, öyle değil.

Ama üstte işaretlediğim nedenden dolayı Rufus'u tercih ederim ben. Tercih meselesi.

Eski sistemler için rufus şart ama sisteminiz yeniyse usb yi fat32 olarak biçimlendirin, iso dosyasının içinde ki dosyaları kopyala yapıştır ile usb ye atın. Bu kadar basit.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı