Windows Kısayol Tuşları Çalışmama Sorunu

Makaleler
12
Ben bilgisayarımda farklı işlem yapmıyorum oyun oynarım internette gezerim veya programlama yaparım vs. Bu Windows 10 kısayolları şu çalışmıyor. Ayrıca Backspace, Enter gibi bazı tuşlara basınca Bilgisayarım klasörü açılıyor. Yazımı bile düzeltemiyorum 100 kere gelmiştir şu an bu yazıyı yazarken silme tuşuna basmaya korkar oldum zorla yazıyorum yazı. Bu iki sorun ortaya çıktı. Kısayollar derkende CTRL+ALT+DEL, ALT+F4+ALT+TAB vs. tüm kısayollar Windows ile alakalı olanlar çalışmıyor normal Chrome kısayolları vs. çalışıyor. Adamı deli ediyor bu sorun sürekli karşıma klasörler geliyor bu yazıyı zorla yazdım delirtecek beni bu sorun. Ayrıca 2-3 gündür şu sorunda var bilgisayarı açarken normal bios sesi geliyor bir de BIOS'tan çıkarken 2 3 kez hızlıca BIOS sesi yine gelip Windows açılıyor normalde olmuyordu sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunun bir benzerini bende yaşamaktayım, win10 ile birlikte klavye durduk devre dışı kalıyor. Fare ile bir windows aracının üzerine veya görev çubuğuna tıkladıktan sonra tekrar yazabiliyorum, ki özellikle pc başında en çok klavye ile meşgul olurum. Yükseltme yaptıysan muhtemelen gelen driverlarda bir sıkıntı vardır. Hemen temiz bir format ile olayı çözebilirsin veya uğraşırım diyorsan driverlerı elle sil baştan yüklemelisin. Windowsla alakalı bir konu bence.

Ben de oyundayken alt+tab olmadığı için Windows + D kombinasyonunu kullanıyorum. E tuşuna basınca Belgelerim, A tuşuna basınca ise bildirim çubuğu açılıyor. (Yalnız diğer tuşlarda farklı bir işleve giriyor.) Oyuna dönüyorum, yine masaüstüne atıyor oyunu alta alıp. Sinir oldum resmen. Dün de ekran okuyucu açılıyordu Windows + D'ye basınca. Onu sanırım devre dışı bıraktım ancak bu sefer de bu tuş meselesi çıktı. @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Bu zamana kadar böyle bir sorun yoktu ki sürücü kaynaklı olsun. 29-30 Temmuz'da kurdum Windows 10'u aslında yükselttim. O zamandan bu yana çeşitli sorunlar yaşadım. Bunu 3 gündür ilk defa yaşıyorum. Fakat bu sorun baya sinir bir sorun. Windows Gezginini kapattım anca böyle açılmıyor.

O takılma sorunları bende yaşıyorum fakat Windows 10 tüm kısayol tuşları çalışıyor. Bazen bir şey yazayım derken klavye yazmıyor Windows simgesine tıklayıp kapatınca sorunu çözebiliyorum. NOT: Tekrar aynı oluyor yine yapmak zorunda kalıyorum ve sürücülerin hepsi güncel..

BIOS aşamasında Windows devreye girmiyor. Donanımsal sorunları gözden geçirin. Windows 10 9841 yapısından beri kullanıyorum klavye ile ilgili bir sorun yaşamadım.

BIOS aşamasında Windows devreye girmiyor. Donanımsal sorunları gözden geçirin. Windows 10 9841 yapısından beri kullanıyorum klavye ile ilgili bir sorun yaşamadım.
Onu kastetmedim bios sesi bri kaç kez geliyor biostan sonraki aşamada Windows başlatılıyor. Asıl o sesler niye sürekli gelip sonra açıyor ne ile ilgili onu sordum. Ayrıca bende bazen görev çubuğu çöküyor ve tek çözümü yeniden başlatmak, yeni kullanıcı hesabı da açtım yine aynı sorunu yaşadım.

Windows devreye girmemişken sorun Windows'ta değildir herhalde.
Bilgisayardan Gelen Bip Sesleri ve Anlamları
Şu bip sesi konusuna yönlendiriyorsunuz da hiç biri benimkine uymuyor ve bu gün değişik bir şey oldu. Olayı anlatayım. Başta normal bip sesi geldi. Sonra HDD'ye bağlantı kurarken bir kaç kez sürekli bip sesi geldi. Sonra Windows 10 farklı bir şey açtı(ilk defa) ve ayar yaptı. Tekrar başlatıldığında tek bip sesi yani normal açılış oldu demek ki sorun boot ile ilgiliydi.

Hiç bip çıkmaması lazım. Bence emin olmak için diskin başka bölümüne Windows 8.1 ve ya 7 kurun. Aynı sorunlar devam ediyorsa sorun donanımsaldır. Sorun donanımsal değilse 2 Kasımda çıkacak olan Windows 10 TH2 güncellemesini kurup sorun düzelirse kullanmaya devam edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…