Çözüldü Windows kurarken 100 MB sistem bölümü oluşmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gonzai

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Windows 7 veya 8.1 kurarken sistem icin ayrilan 100 mb lik boluntu artik olusmuyor. Mac os x maverick kurulumunda yaptigm bazi bios ayarlarinin neden oldugunu dusunuyorum fakat ne oldugunu tam bilmiyorum.

Bunun nedeni ne olabilir?

Sisteminizi ya da anakartınızı ve bios sürümünüzü belirtmeden sorduğunuz bu soru için cevap beklemeyin.

Heh şimdi oldu, bu 100mb'lık kısmın oluşmaması herhangi bir sıkıntı yaratıyor mu size, örneğin windowsun kurulmaması gibi?

Evet yaratiyor. Bu bolimler olusmadigi icin windows driverlari otomatik olarak yuklemiyor. Dolayisiyla windows 8.1 kurarken microsoft hesabimi girmemi istediginde internete baglanamiyor.

Eğer biosda yaptığınız ayarlardan dolayı olduğunu düşünüyorsanız ayarları "Varsayılan" hâline döndürmeyi deneyebilirsiniz.

Kurulum sırasında windows 7 de 100mb ve windows 8-8.1 de 350mb ayrılan alan sadece kurulum sırasında kullanılıyor ve boot ile ilgili sorunlarda kullanılıyor. Bugüne kadar bir kez bile ihtiyaç duymadım ve windows kurulurken bu alanları silebiliyorsunuz. Benim sistemimde windows 8.1 deki 350mb alan yok. Disk tek parça olarak kurdum.

Evet yaratiyor. Bu bolimler olusmadigi icin windows driverlari otomatik olarak yuklemiyor. Dolayisiyla windows 8.1 kurarken microsoft hesabimi girmemi istediginde internete baglanamiyor.

Bunun o bölümleme ile bir ilgisi olmadığını düşünüyorum. Bende de hem mac hemde windows8 var. Ama sıkıntı olmuyor. Ayrıca windows 8 de 100mb değil 350 mb oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…