Windows kurarken sürücüleri silince ne olur?

Hocam Linux çok benziyor, nasıl yaptınız?

Bunu anlatmak uzun iş ama kısaca:
Degişiklik yapacagımızı "sahiplik alarak" yaparız.
NT Lite ile modlama yaoarken, baglı kalıp ta disk yansımasına giderek;
Cursors ta: Fare ilmeçleri
Resources te: Temaları

İkonlar için;
W11 de:
SystemResources de:
imageres.dll.mun
imagesp1.dll.mun
shell32.dll.mun
Windows 10 da:
System 32'de: Bunların asıl DLL'lere sonuna old(imageresold.dll) (11'de: imageresold.dll.mun) ekleyerek kendi DLL lerimizi ekleriz. Ssistemin orijinallerine .old ekliyoruz, kendi modlu DLL'leri eklemeden KESİNLİKLE SİLİMİYORUZ!
Burada yapacagınız HATA Explorer'i ÇÖKERTİR!
Dosya Gezgini acmaya çalısırsanız sadece boş ekran gelir

Web: Arka plan ve kilit ekranı vs...
Bunları modlarız genelde...

Arka plan, baslat menu, Explorer, taskbar seffaflastırmaları:
Programları, WinRAR veya7Z ile /S PARAMETRESİ İLE KATILIMSIZ yaparak programdata/microsoft/windows/startmenu/programs/startup klasore atarak baslangıçta oto olarak çalıstırırız vs...

Taskbar Dosya Gezgini icon degişimi:
C:\Users\Default\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs içinde Dosya Gezgini ICO'nu shel 32'den bularak simge degiştiririz vs. Vs...

C:\Program Files\WindowsApps içinde istemedigimiz, kullanmayacagımız uygulamaları sileriz

NTLite de: TPM ve mail atlama reg, roll barda simge ekleme reg, Microsoft reklam silme reg, masaüstü program icon ok kaldırma reg vs. Ekleyebiliriz.
Genel olarak, kabaca bunları yaparız...

Forumda konusu var mı bilmiyorum ama Hüseyin Yerlikaya hocanın NTLite düzenleme konusu vardı. Namı diger ognitorenks

Hüseyin YERLİKAYA hocanın internet sayfasında tnctrden delipedro06 arkadasımızda yardımcı oluyor, gorsellestirmede özellikle her programı ayrıntılı anlatır.
Modlama ogrenmek istiyorsanız ozellikle tnctr yi takip edin vs...
Uzun zamandır girimiyorum ama ilk aklıma gelenler(nickleri yanlış yazmış olabilirim)
Forjest, motun, köylü, bensuslu11, VA7eyda, mrrush, kinghaze, yagmuradam, ozellikle takip edin.

Anladıgım kadar Dual 10/11 yapmak istiyorsun.
Disk 0 da 2 part yaparak kurman daha saglıklı olur.
Disk 1 de yedek olarak kullanırsın.
Sadece 11 istiyordum ve onu hallettim. Yine de teşekkürler. Bu olayı bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum. Aklıma takılan kısım Windows'lar arası geçişi nasıl yapıyoruz?

Sadece 11 istiyordum ve onu hallettim. Yine de teşekkürler. Bu olayı bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum. Aklıma takılan kısım Windows'lar arası geçişi nasıl yapıyoruz?

PC açılısında BIOS ekranında sonra Dual ekranı gelir.
Hangisini açmak istersen tıklarsın, seçim yapmazsan 25sn sonra üstte ilk olanı açar.

Dosya Ekleri

• 4.png
    4.png
    85,4 KB · Görüntüleme: 4
Bunu anlatmak uzun iş ama kısaca:
Degişiklik yapacagımızı "sahiplik alarak" yaparız.
NT Lite ile modlama yaoarken, baglı kalıp ta disk yansımasına giderek;
Cursors ta: Fare ilmeçleri
Resources te: Temaları

İkonlar için;
W11 de:
SystemResources de:
imageres.dll.mun
imagesp1.dll.mun
shell32.dll.mun
Windows 10 da:
System 32'de: Bunların asıl DLL'lere sonuna old(imageresold.dll) (11'de: imageresold.dll.mun) ekleyerek kendi DLL lerimizi ekleriz. Ssistemin orijinallerine .old ekliyoruz, kendi modlu DLL'leri eklemeden KESİNLİKLE SİLİMİYORUZ!
Burada yapacagınız HATA Explorer'i ÇÖKERTİR!
Dosya Gezgini acmaya çalısırsanız sadece boş ekran gelir

Web: Arka plan ve kilit ekranı vs...
Bunları modlarız genelde...

Arka plan, baslat menu, Explorer, taskbar seffaflastırmaları:
Programları, WinRAR veya7Z ile /S PARAMETRESİ İLE KATILIMSIZ yaparak programdata/microsoft/windows/startmenu/programs/startup klasore atarak baslangıçta oto olarak çalıstırırız vs...

Taskbar Dosya Gezgini icon degişimi:
C:\Users\Default\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs içinde Dosya Gezgini ICO'nu shel 32'den bularak simge degiştiririz vs. Vs...

C:\Program Files\WindowsApps içinde istemedigimiz, kullanmayacagımız uygulamaları sileriz

NTLite de: TPM ve mail atlama reg, roll barda simge ekleme reg, Microsoft reklam silme reg, masaüstü program icon ok kaldırma reg vs. Ekleyebiliriz.
Genel olarak, kabaca bunları yaparız...

Forumda konusu var mı bilmiyorum ama Hüseyin Yerlikaya hocanın NTLite düzenleme konusu vardı. Namı diger ognitorenks

Hüseyin YERLİKAYA hocanın internet sayfasında tnctrden delipedro06 arkadasımızda yardımcı oluyor, gorsellestirmede özellikle her programı ayrıntılı anlatır.
Modlama ogrenmek istiyorsanız ozellikle tnctr yi takip edin vs...
Uzun zamandır girimiyorum ama ilk aklıma gelenler(nickleri yanlış yazmış olabilirim)
Forjest, motun, köylü, bensuslu11, VA7eyda, mrrush, kinghaze, yagmuradam, ozellikle takip edin.
Hocam isim ve nickname doğruda "Yerlikaya" soyisminin benimle alakası yok 🙂

Hüseyin UZUNYAYLA [OgnitorenKs]

Geri
Yukarı