Windows Kurulu Sabit Diski Sıfırlamak

Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar. Sistemimde takılı olan bir adet HDD var. Şu an hali hazırda içerisinde Windows kurulu ve aktif bir şekilde kullanılıyor. Ben bu HDD'yi tamamen sıfırlamak istiyorum. Mac OS kurulumu yapacağım. Daha önce dual boot kurulum yaptım cihazım uyumlu. Ancak ben sistemi tamamen sıfırlayıp sadece Mac OS kullanmak istiyorum. Hali hazırda Windows kurulu ve aktif bir şekilde kullanımda olan bir diski tamamen sıfırlayıp Mac OS kurulumuna hazır hale getirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Konu hakkında bilginiz var mı?
@CraZyNoMaD

@mel_ay

Diskpart İle Komut Satırı Üzerinden Sabit Disk Nasıl Silinir?

Diskpart ile oluyor sanırım, hem biçimlendirme, hem GPT veya MBR diske dönüştürme şu yukarıdaki makaleyi inceleyebilirsiniz. Mac hakkında bilgim yok.
İsmi tam olarak aklımda değil ama dosya türü Apple Hfs olması lazım sanırım.

Birde böyle Windows açık iken yapılan temizleme işlemlerinde mekanizma nasıl işliyor? Bilgisayar açık iken HDD Windows dosyalarını kullanıyor. Kullanılan dosyanın tamamı tek seferde silinmezse yarıda bilgisayar kapanır ve geri kalan kısım silinmez gibime geliyor ama sadece bir tahmin.

@BilgisayarKurdu

İsmi tam olarak aklımda değil ama dosya türü Apple Hfs olması lazım sanırım.

Birde böyle Windows açık iken yapılan temizleme işlemlerinde mekanizma nasıl işliyor? Bilgisayar açık iken HDD Windows dosyalarını kullanıyor. Kullanılan dosyanın tamamı tek seferde silinmezse yarıda bilgisayar kapanır ve geri kalan kısım silinmez gibime geliyor ama sadece bir tahmin.

@BilgisayarKurdu

Bunun için boot ekranındayken yani format ekranında iken komut satırı çalıştırılır. Shift+F10 ile, sonra diskparttan temizlenir.

Paragon Partition Manager programıyla yapabilirsin. Yukarıdaki yorumdaki linkten programın nasıl kullanıldığını öğrenebilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı