Windows kurulum USB'si boot edilince anakart logo ekranında kalıyor

CaglarYml

Decapat
Yer
Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakart
Foxconn G31MV/G31MV-K
Windows ISO imajını Rufus'la yazdırdım, taktım falan klasik adımlar. Sonrasında gücü verdim, anakart ekranında kaldı "Casper" diye. En son DVD'ye bir imaj yazdırıp onunla format attım ama her defasında tekrar tekrar Reader'ı takıp format atamam ya da Linux dağıtımı denerken başka DVD yazdıramam her seferinde. Sebebi veya çözümü ne olabilir? USB sağlam imaj da sağlam, aynı imajı DVD'ye yazdırdım format attım.

BIOS la ilgili her türlu soruna cevap ararken yapılacak ilk iş fast boot'u disable yapmak.
Hatta fast boot benim tercihim her zaman disable olmalı. Altı üstü PC birkaç saniye geç açılır. PC performansına bunun dışında olumsuz hiç bir etkisi yok.
Bazı sorunları hemen çözer, diğer sorunların da düzgün şekilde çözülmesine etkisi olabilir.

Merak edenler için nedenine ilişkin bir iki bilgi :
  • Fast boot disable yapılmadığı sürece PC tam olarak yeniden başlatılmış sayılmaz.
  • EFI bölümü BIOS temel ayarlarını etkiler. (Örneğin EFI, BIOS'a girememe sorunlarına çokça sebep oluyor.)

BIOS la ilgili her türlu soruna cevap ararken yapılacak ilk iş fast boot'u disable yapmak.
Anakart biraz eski modelini de yazdım zaten, kendi topladığım bir bilgisayar değil OEM olarak bilgisayarın içinde geldi bu anakart. BIOS'a baktığımda Fastboot diye bir seçenek zaten yokmuş, USB'ye Ubuntu ISO imajını yazdırdım falan, removable seçeneğini first boot device yaptım sonra yeniden başlattım yine aynı şekilde dondu. Sonra BIOS'tan tekrar kontrol ettim, o arada USB takılı dursun diye porta taktım BIOS anında dondu hiçbir işlem yapılmadı bende kapatmaya zorladım baştan başlattım. Sanırım anakartta bir sorun var, sağlık olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…