Windows kurulumu sonra ne yapılmalı?

nesly

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar oyun oynamak ve bilumum bilgisayarda eğlenmek için 3060 Ti ve R5 5600X'li bir sistem topladım. Bugün ben çok anlamadığım için sistemin montajını ve.
Windows kurulumunu bir arkadaşıma yaptırdım. Aklıma takılan birkaç soru var. Bilgisayarım yeni kuruldu malum. Herhangi bir driver ya da Update yapmalı mıyım? Yapmalıysam neyi yapmam gerektiğini nereden ve nasıl anlarım? Yardımcı olan herkese teşekkürler şimdiden.

Arkadaşlar oyun oynamak ve bilumum bilgisayarda eğlenmek için 3060 Ti ve R5 5600X'li bir sistem topladım. Bugün ben çok anlamadığım için sistemin montajını ve.
Windows kurulumunu bir arkadaşıma yaptırdım. Aklıma takılan birkaç soru var. Bilgisayarım yeni kuruldu malum. Herhangi bir driver ya da Update yapmalı mıyım? Yapmalıysam neyi yapmam gerektiğini nereden ve nasıl anlarım? Yardımcı olan herkese teşekkürler şimdiden.

Aslında bir şey yapmanıza gerek yok. Windows her şeyi zaten kendisi hallediyor. Oyun için C++ redistlerini buradan indirebilirsin: Visual C++ Redistributable Runtimes Hepsi Bir Arada

Genel:
  • En güncel ekran kartı sürücüleri.
  • Anakart chipset sürücüleri.
  • Monitör sürücüleri.
  • Anakartınızın sitesindeki destekten indireceğiniz Realtek, ethernet, wifi, bluetooth sürücüleri.
  • BIOS güncellemesi, çeşitli BIOS ayarları.
  • BIOS'tan CPU ve kasa fanlarının sıcaklığa göre çalışma yüzdesi ayarları.
  • SSD'lerinizin programları kurulabilir ve firmware güncellemeleri kontrol edilebilir.
  • Ekran kartı, işlemci ve SSD için çeşitli testler.
  • G-Sync veya FreeSync varsa açılabilir.
  • Ekran yenileme hızı monitörünkine göre ayarlanabilir (120, 144, 165 Hz...).
  • Nvidia/AMD kontrol panellerinde 3D ayarları, renk, doygunluk vb. ayarlar.

İşletim sistemi tarafında:

• Windows güncellemeleri kontrol edilebilir.
  • Sistem geri yükleme kullanmıyorsanız kapatılabilir.
  • Kullandığınız tarayıcının baştan aşağı tüm ayarları yapılabilir (Gizlilik, güvenlik vs.).
  • DNS ayarlanabilir.
  • Güç ve uyku seçenekleri ayarlanabilir.
  • Arka planda çalışan uygulamalar kapatılabilir (bkz: Cortana gibi).
  • Gizlilik seçenekleri ayarlanabilir.
  • Ağ ayarlarındakli "Teslim iyileştirme" kapatılabilir.
  • Kişiselleştirme, temalar, arka plan resmi vs. ayarlanabilir.
  • Gereksiz Windows uygulamaları kaldırılabilir.
  • Başlangıçta çalışan gereksiz uygulamalar devre dışı bırakılabilir. (Görev yöneticisi > Başlangıç)
  • O&O ShutUp 10++ ile gereksiz Windows telemetrileri ve birçok şey devre dışı bırakılabilir.
  • Windows 11 kurduysanız sağ tık menüsü eski haline getirilebilir. (kayıt defterinden)
  • Görev Zamanlayıcı > Görev Zamanlayıcı Kitaplığı > Microsoft > Windows > Application Experience > Microsoft Compatibility Appraiser > Devre dışı bırakılabilir (telemetri zamanlayıcısı).
  • Ek fare ayarlarındaki "İşaretçi Hassasiyeti" kapatılabilir.

Programlar:

• Steam, Origin, Epic Games Launcher
  • Discord
  • Microsoft Visual C++ Programları - Tıkla
  • Notepad++
  • WinRAR veya 7zip
  • Windows'un kendi medya oynatıcıları silinebilir, VLC Media Player veya tercih ettiğiniz bir oynatıcı yüklenebilir. Codec'ler için için yararlı olabilir VLC yüklemek.
Testler ve değerler için programlar:
  • CrystalDiskMark/CrystalDiskInfo
  • CPU-Z/GPU-Z
  • AIDA64
  • HWiNFO
  • MSI Afterburner + RTSS
  • FurMark

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri