Çözüm Windows kurulumunda görülmeyen M.2 SSD, mavi ekran, yedek ve çözümü

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alpay2021

Femtopat
Daha fazla  
Model adı: Nitro 5 AN515-55
Parça numarası: Nh. Q7jey. 002.
Acer Sürücü Sayfası
Bilgisayarla gelen M.2 SSD ikiye bölünmüş durumda idi, birinde de sürücüler yüklü idi. Bilgisayarı temiz bir şekilde kurdum, gerekli programları yükleyip, ilgili ayarlamaları yapıp acronic ile yedek almıştım. Yedeklerden biri C, 300 GB; diğeri 500 MB olan sistem kurtarma bölümü yedeği, bir diğeri de 100 MB olan EFI sistem bölümü.
Sorun, ilk SSD'de bölümlenmiş alanı silince ortaya çıktı. C genişletilemiyordu, çünkü arada 500 MB'lık kurtarma bölümü vardı. Bu yüzden Windows'u tekrar kurup, sildiğim ayrılmamış alanı C ile birleştirmeye karar verdim. Fakat Windows yüklerken iki M.2 SSD'nin ikisi de gözükmüyordu. Bu sorunu aşmak için Windows yükleme USB belleğine bilgisayar markasının sürücü yükleme sayfasından şu sürücüyü ekledim.
Irst (ıntel® Rapid Storage Technology) sürücüsü.
Tarih :2020/10/06
Versiyon:17.9.1.1009
Üretici: Intel.
Boyut:4.7 MB.
Windows'u tekrar kurmak için ilgili adımları izledim. Kuracağım M.2 SSD'nin gözükmediği yere kadar geldim. Orada sürücü yükle düğmesi var. Ona tıklayıp biraz önce USB belleğe kaydettiğim sürücünün olduğu klasörü seçip sürücü yükleme işlemine geçtim. Sürücü yüklenince kendiliğinden bütün M.2 SSD'ler gözüktü. ( ilk denemede işlemi yarım bırakıp yüklemekten vazgeçtim. Acronic ile aldığım yedekleri EFI sistem bölümü, sistem kurtarma bölümü ve C yedeklerinin üçünü de yükledim. Sorun aynı sorundu. Bu kez Windows'u tekrar yüklemeye karar verdim, fakat her defasında mavi ekran çıkıyordu. Windows kurulumunu başlatamıyordum. Acronic'i tekrar açtım, C'yi biçimlendirdim.)
Windows kurulumunu yaptım, fakat yine aynı sayfada M.2 SSD'ler yine gözükmedi. Sürücüyü tekrar yükledim. Windows kurulumunu tamamladım. Bu kez de Windows açılırken iki Windows olduğu bilgisinin yer aldığı sayfa açıldı. İlkini tıklayınca Windows açılıyordu. İkincisini tıklayınca mavi ekran veriyordu. Bu kez de Acronic'i tekrar açtım, üç bölümü de biçimlendirdim. Windows'u tekrar kurdum, iki Windows'tan birini seçme sayfasından kurtuldum. Windows açılıyordu.
Son olarak acronic ile bilgisayarı tekrar açtım, yalnızca C'yi biçimlendirdim, daha önce bütün gerekli programları kurup yedek aldığım yedeği yükledim.
Sonuç başarılı. Yedek çalışıyor...
Umarım bu bilgi birilerine yardımcı olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı