Windows Longhorn: Unutulmuş Efsane

Dediğim de bu zaten. Longhorn, hiçbir zaman tek başına çıkmayacaktı. İşletim sisteminin ilk versiyonlarına bakarsanız XP'den bir farkı olmadığını da görürsünüz.

Sonra normal olarak patladı. Patlar tabi. Rezalet XP kernel üzerine yaparlarsa olacağı da budur.

Microsoft gibi şirketler, sonraki ürününü sadece bir projede hazırlamaz. Paralel olarak birkaç proje yürütürler. Longhorn da bir projeydi. Ancak adı çok duyulmuştu. Emin olun bizim bilmediğimiz neler neler çöpe atılıyordur. Windows 7 çıkmadan öncesi de oldu. Blackcomb ve Vienna ayrı projelerdi. Sonra hepsi harmanlanıp Windows 7 oldu.

Longhorn kod adı kullanılarak daha sonra Vista çıkarıldı. Tamamen yeni bir kernel üzerine inşa edildi. Hala daha o kernel kullanılıyor biliyor muydunuz? Bütün bilgisayarlar aslında o sevmediğimiz Vista sayesinde bugün sorunsuz çalışıyor.

Doğrudur hocam. Aynı windows neptune odysess gibi yani. Neptune projesi vardı iptal oldu fikirler whistlere aktarıldı whistlerde gelişti gelişti xp oldu.
Doğrudur hocam. Aynı windows neptune odysess gibi yani. Neptune projesi vardı iptal oldu fikirler whistlere aktarıldı whistlerde gelişti gelişti xp oldu.
Ama keşke microsoft böyle bir hataya düşmeseydi yeni kernel üzerinde yazılsaydı belki bugün vista hala kullanılıyor olabilirdi. Cidden gözüme daha iyi geliyor longhorn.

Ki şunuda söylemeden geçemiycem windows me ve vista bir geçiş sürümüdür. Me sayesinde efsane xp ortaya çıktı vista sayesindede 7.

Dediğiniz yanlış. Herhangi bir işletim sistemi geçiş süreci olarak kullanılmadı.

Me, NT tabanlı bir işletim sistemi bile değildir. XP ile de taban tabana zıt bir işletim sistemidir.

Fotoğraflar sizi yanıltmasın. Birçok şeyin Longhorn'da XP'ye benzemesinin sebebi, el atılmadığından dolayı eskisini koyalım da yer kaplasın niyetinedir.

Vista sayesinde 7 çıktığı ise kısmen de olsa doğrudur. Ki Vista da tek başına gayet iyi bir işletim sistemidir. En az mavi ekranı aldığım işletim sistemi garip bir şekilde Vista'dır mesela benim. Ki Vista, SP2 ile çok stabildir.

Öyle değil me deki özellikler sistem geri yükleme falan xp yede aktarıldı fikir olarak diyorum.

Bende kullanmıştım.

Yanlış hatırlamıyorsam bu version resmi olarak piyasaya sürülmemişti sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…