Geçenlerde internette gezerken birden bir şey dikkatimi çekti. Bu dikkatimi çeken şey bundan tam 15 sene önce ortaya çıkmış olan Windows Longhorn' idi. Sistemi merak ettim ve bir şekilde .ISO uzantılı bir kopyasını buldum. Ardından Flash bellek'e yazmaya çalıştım ancak install.wim dosyası olmadığından yazamadım. İnternette nasıl yazılacağı ile ilgili bir video izledim ve bir şekilde yazmayı başardım. 10 senelik HP Pavilliom Dv6000 laptopu'ma kurmak üzere Flash bellek'i taktım ve kuruluma geçti. Kurulum ekranı olarak Vista'ya benzer bir ekran karşıladı alt tarafta bir saat ve Explorer simgesi. Yani kurulum ekranın'da internete girmeyi sağlayan bir sistem varmış. Kurulum bitti ancak ne yazık ki açılışta mavi ekran veriyordu. Ben de sanal makine üzerinde denemeye karar verdim. Hemen ana makineye geçiş yaptım ancak şansa bak ki orda da mavi ekran verdi. Build 3718 olarak geçiyordu. Neyse sonra başka bir site'den 4033 ve 4074 buildlerini indirdim. Onları da bootable edip denedim ve çalıştılar
Sistem hakkında ki genel izlenimim gerçekten görsellik ve kullanış olarak Windows 10'a bin basar. NTFS yerine Winfs dosya sistemini kullanıyor ve bu sistem daha da hızlı. Yan tarafta sidebar adında bir yer var ora sayesinde he rşey daha da kolay oluyor. Ancak konsept görüntülerdeki gibi değil. Yine de güzel
Eki Görüntüle 290541Eki Görüntüle 290542Eki Görüntüle 290543Eki Görüntüle 290544