Öyle zaten. En basitinden yıllarca Windows kullanmış biri olarak Linux'ta farenin akışkanlığını beğenmedim, hassasiyeti falan bir garip geldi. Değiştirmek için internette araştırma yaptım, sistem ayarlarından bir şeyler değiştim ama nafile çünkü en sonunda yine terminale girip kendimi komut yazarken buldum. Maalesef terminal olmadan Linux olmaz, en ufak işte bile terminale başvurman gerekebiliyor. Kesinlikle sıradan bir ev kullanıcısı asla Linux kullanamaz. Zaten çoğu oyun vs. Linux'ta native olarak çalışmıyor ve üçüncü parti uygulamalar kullanmak gerekiyor. Windows bu konuda çok önde. Bunların dışında tabii karmaşıklıkta var. Linux'ta bir sürü ayar var, değiştirebildiğin bir sürü şey var ancak bu insanların kafasını karıştırabiliyor. Kişiselleştirmeyi çok seven biri için daha uygun olabilir ancak bence Windows'ta bulunan kişiselleştirme ayarları sıradan bir kullanıcı için çok yeterli.
Şu zamana kadar kaç tane setup dosyası açtım hiçbiri virüs bulaştırmadı. Kaynağına dikkat etmedikten sonra virüsü Linux'ta da yersiniz.