Windows sıfırlamak zararlı veya riskli midir?

369724

Hectopat
Windows 11 kullanıyorum. 2 yıldır kullandığım ve PC de çok fazla dosya kirliliği olduğu için sıfırlamak istiyorum. PC'yi sanki yeni alınmış bir PC gibi olsun, Windows harici hiçbir dosya olmasın istiyorum.

Direkt olarak format atmak istemiyorum çünkü şu an kurulu olan etkinleştirilmiş Windows'u kaybedeceğim.

Windows seçeneklerinde olan sıfırla seçeneği ile sıfırlamanın bir riski olur mu? İstediğim şekilde çalışır mı?

Bu şekilde sıfırlarken bir Memory Stick'e ihtiyacım var mı?

Sorularım bunlar. Teşekkürler.

Herhangi bir şeye ihtiyacınız yoktur. Windows lisansınız anakarta gömülü ise gitmez ve zararlı değildir ama sıfırlama sonrası klavye ve mouse çalışmayabilir.

Windows seçeneklerinde olan sıfırla seçeneği hiçbir zarar vermeyecektir. Rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sıfırlamada her hangi bir USB bellek gerekmiyor. Yani rahatlıkla formatlayabilirsiniz : ).

Tavsiyem format atmanızdır sıfırlama ve format aynı şey değildir.

Herhangi bir şeye ihtiyacınız yoktur. Windows lisansınız anakarta gömülü ise gitmez ve zararlı değildir ama sıfırlama sonrası klavye ve mouse çalışmayabilir.
Anakarta gömülü değil. Klavye Mouse çalışmaması çözülmesi zor bir sorun mu?

Sizin başınıza geleceğini sanmıyorum ama benim başıma geldi Windows klavye ve mouse sürücüsü de sildi. Yani lisansınız Retail mi?
Siz yine de bir Windows USB'si oluşturun.

Tavsiyem format atmanızdır sıfırlama ve format aynı şey değildir.
Herhangi bir virüs veya o tarz bir şey bulunmadığı için öyle bir yönteme ihtiyaç duymuyorum. Eğer sıfırladığımda Windows dosyası dışında bir şey kalmayacaksa istediğim yöntem budur.

Zor bir çözüm olacağını sanmıyorum. Zaten yanlış bilmiyorsam o format da Driver'ları silmiyor. Ki zaten bilgisayarınız modernse hiçbir sıkıntı olmadan tanıyacağını düşünüyourm.

Herhangi bir virüs veya o tarz bir şey bulunmadığı için öyle bir yönteme ihtiyaç duymuyorum. Eğer sıfırladığımda Windows dosyası dışında bir şey kalmayacaksa istediğim yöntem budur.

Sıfırlama ve format ikisi de temiz Windows kuruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…