Windows sistemde Türkçe karakterli kullanıcı adı nasıl düzeltilir?

m3mt

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarda "&" işareti ve "Ğ" harfi içeren, artık kullanıcı adı mı sistem adı mı ne denir bilmiyorum, bir şey var. Düzeltemediğimden bazı oyunlar bazı uygulamalar başlamıyor. Mesela en kolayından Minecraft açılmıyor. Java son sürüm Minecraft Xbox Game Pass ile Microsoft hesabımla giremiyorum. İnternette nedeni bu diyorlardı. Aşağıya üstte anlatamadığım yerin neyi kastettiğini gösteren bir fotoğraf bırakacağım

1676751923779.png

Şuradaki ismi değiştiremiyorum. Userslarda bile gözükmüyor bu kullanıcı adı.

Microsoft maalesef bu olayı geç fark etti. Fark edince de deli gibi mailin ilk 5 karakterini aldı. Hadi benimki tam adım oluyor. Saçma sapan kesik şekilde olan tonla kişi var. Yine de sizin durumunuzda olsam güzelce yedeğini alıp format atardım. Aşağıdaki konuya göz atabilirsiniz.

Yeni kullanıcı açmayı deneyebilirsiniz en temiz o şekilde olur. Ancak mevcut kullanıcının ismini değiştirmenin bir yolu var ama çok karın ağrısı uğraşmak isterseniz şöyle bir kaynak ve video yardımcı olabilir size.

Yazılı anlatım: Windows kullanıcı adı değiştirme

Videolu anlatım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı