Windows ürün/aktivasyon anahtarı başka bilgisayara aktarılabilir mi?

795779

Centipat
Merhaba, geçenlerde FreeDOS bir laptop satın aldım.
Önceden kullandığım laptopta lisanlı Windows bulunuyor.
Ürün anahtarına gerek eski laptopun altındaki yerden gerek içerisinden ulaşabiliyorum.
Sorum şu olacaktı, bu anahtarı eski laptopumdan çıkarıp yenisine alabilir miyim? (OEM mi Retail mi bilmiyorum, nasıl bakabilirim?)
Zira ilerideki zamanda yeni laptopta Windows etkinleştirme yazısını görüp, işletim sistemini kısıtlı olarak kullanmak istemiyorum. Evet bunu çözmenin basit yolları var, yazı kaldırabilir veya farklı çözümler kullanılabilir ama bunların hiçbiri lisanslı bir Windows kullanmak kadar içimi rahatlatmayacak.
Eğer eski laptoptan (anakarta işlenmiş oluyor genelde key'ler) söküp yeni laptopa aktarabiliyorsam nasıl yapabileceğim ile birlikte cevaplarsanız çok sevinirim...

oem/retail ogrenme:
CMD yonetici
Slmgr. VBS -dli enter yapın
Gelen ekranda key türü vs. yazar.
Laptoplar OEM ikey ile gelir. Baska PC'ye key aktaramazsın.
İnternette key bulabilirsin Free olarak paylasılıyor. Şu an bircok key var 10/11 pro/home key.

Key Retail çıkarsa eğer eski laptoptan alıp diğerinde kullanabilir miyim peki?

Key Retail çıkarsa eğer eski laptoptan alıp diğerinde kullanabilir miyim peki?

Retail ise yeni PC'ye girince;
Hata kodu sonu 08/20 ile biterse etkinleştirilir.
03/60 biterse blacklist etkibleştiremezsin

Key girince sonu 08 veya 20 hata kodu almalısın
Tel ile etkinleştirme seç veya baslat çalıstır slui 4 yap.
Sonra 1-9 arasında gruplar, bu gruplarda 7 rakamlı kodlar var.
Verdiğim tellerden birini ara yönlendirmeyi takip et sana o grupları tuşlamanı isteyecek.
Grupları tuşlayacaksın.
Key kabul olursa sana “onay kimliği” verecek PC'den “ ileri” veya “onay kimliğini gir” tusuna bas gelen ekranda A-H arası gruplar gelecek onlara sırayla Microsoft'un verdigi her grup 6 rakamları gir etkinleştir.
0212 375 5018
0850 390 2777 Microsoft etkinleştirme tel.
Etkinleştirme ile ilgili soru sorarsa,
"Donanım degişikligi" tuslarsın.
Microsoft arayıp grup keylerini tuşlayınca
Sana soracak;
"Bu Windows kopyası kaç bilgisayarda kurulu?" deyince 1 tuşla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…