Rehber Windows üzerinden programsız turbo mod kapatma

Aliyev

Hectopat
Daha fazla  
Sizinde işlemciniz temel hızın üstüne mi çıkıyor? Bu sorunun nedeni Turbo oyun modudur. Bu ayar BIOS'tan kapanıyor. Lakin bazı bilgisayarlarda bu ayar yok (genellikle laptoplarda). Bu ayarı Windows'tan kapatmak için bu adımları uygulayınız:

İlk olarak Windows arama yerine Regedit yani kayıt defteri düzenleyici yazıp çalıştırıyoruz:

1.Adım: HKEY_LOCAL_MACHINE
2.Adım: System
3.Adım: CurrentControlSet
4.Adım: Control
5.Adım: Power
6.Adım: Power Settings
7.Adım: 54533251 ile başlayan key
8.Adım: BE337238 ile başlayan key
9.Adım: Attributes'e çift tıklayıp “1” olan değeri “2” yapın.
10.Adım: Güç seçenekleri kısmına girip işlemci güç yönetimi kısmından işlemci performans artırma modunu hem pilde, hem de prizde takılı olarak devre dışı yapıyoruz.

İşlem bitmiştir. Bu ayardan sonra işlemcinizin daha az ısındığını göreceksiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temel hızın üzerine çıkması neden bir sorun ki? Ayrıca throttle stop ile Turbo'yu kapatabiliyorsun. Yine BIOS üzerinden bazı laptoplarda Turbo kapatılabiliyor.

BIOS'tan Turbo Boost'u kapatmak varken hiç kayıt girdileri ile oynamaya gerek yok.

Katılıyorum. İşlemci zaten kendisini sıcaklığa göre ayarlıyor. Bu yüzden işlemcinin normaline eklemenizle gerek yok. Throttle stop gayet de yeterli bir seçenek. Aslında onunda yapılmaması gerekiyor. Çünkü genel olarak çoklu çekirdek performansı gerektiğinde güç kısılmış oluyor. Oyun için yeterli ama render için hata olur.

Sıcaklık sorununu çözmek en iyi fikirdir.

Sıcaklık sorununu çözmek en iyi fikirdir.
Laptoplarda çözemeyebiliyorsun bazen. Mesela kendi eski laptopumda fan almam lazımdı. Bulamadım uzun bir sürede. Fan traktör motoru gibi ses yapıyordu ve 4500-5300 devir olarak okumasına rağmen sistem, bana kalırsa 1000 devir üzerinde bile çalışmıyordu. Bu dönemde Throttle Stop ile sıcaklıkları düşürdüm.

ThrottleStop ile kapatmak daha kolay gibi.

Onun dışında Turbo kapatmak bana iyi bir seçim gibi gelmiyor. Mesela benim işlemcimin temel hızı 2.5Ghz, Turbo kapalıyken 2.5Ghz üstüne çıkamıyor ve işlemciye yük bindirince çok kasmaya başlıyor. Turbo açıkken 4.1Ghz ve kasmıyor.

BIOS'tan kapatmak varken tek tıkla neden bunlarla uğraşayım.
Hem buradan kapatmak BIOS'u değiştirmez diye düşünüyorum.
Hem BIOS'tan açık bir yandan Windows'tan kapalı sistemin stabilitesini bozabilir belki.

Turbo bir sorun değil ve düzgün cihazlarda en ufak soruna yol açmaz.
Değer konumlarını şu şekilde vermeniz daha güzel olur.
Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\PackagedCom\Package\Microsoft.SkypeApp_15.82.404.0_x86__kzf8qxf38zg5c\Class\{776DBC8D-7347-478C-8D71-791E12EF49D8}

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…