Çözüldü ASUS AI Suite 3 "atkexcom.Axdata" ve "dipawaymode" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Timucin_34

Decapat
Katılım
15 Haziran 2022
Mesajlar
1.366
Çözümler
12
Yer
Istanbul/Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Bilgisayarım: MB: Asus ROG Maximus XI APEX GPU: Asus ROG Strix GTX 1080 CPU: Intel Core i9 9900K RAM: G.Skill TridentZ 16GB 4266MHz Depolama: Samsung 970PRO 512GB, Samsung 860PRO 1TB, Samsung 870QVO 2TB, Samsung 870QVO 1TB CPU AIO: Corsair iCUE H150i RGB Pro XT Radyatör Fanları: Noctua NF-A12x25 Chromax.Black.Swap PSU: Cooler Master V1000 80+Gold Kasa: Cooler Master Cosmos C700M Kasa Fanlar: Noctua NF-A14 Chromax.Black.Swap
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Üniversite Emekçisi (Öğrenci)
RAM
GSkill TridentZ, CL19, 4266MHz, 16GB
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Pro 512GB
Ekran kartı
Asus ROG Strix GTX 1080 A8G
Anakart
Asus ROG Maximus XI APEX
İşlemci
Intel Core i9 9900K
Herkese merhaba,
Dün akşam Windows Update'den 'KB5014699' numaralı bir önemli statüsünde olan bir güncelleme aldım. Windows'ta hiçbir zaman isteğe bağlı güncelleme kurmadım. İşletim sistemim Windows 10 Pro, sürüm: 21h2, is derlemesi: 19044.1706
Bende kurulu olan ASUS aisuite 3 versiyonu: 3.00.51
Güncellemeyi kurduktan sonra ASUS aisuite 3 yazılımı çalışmayı durdurdu ve her bilgisayarımı açtığımda karşıma ekteki fotoğrafta sunacağım aynı anda iki hatayı veriyor ilki 'progıd: Atkexcom. Axdata' ve ikincisi 'dipawaymode' hatası.
Aisuite3 programını, denetim masasındaki 'programlar ve özelliklerden' kaldırmaya çalıştım ve ilk yaptığım işlemden kalkmayınca 'uygulamalar ve özelliklerden'de kaldırmaya çalıştığımda program kesinlikle kalkmıyordu. ASUS'un sitesinde aisuite 3 cleaner yazılımı ile sorunsuz kaldırdım.





Sistemi yeniden başlattım ve ASUS aisuite 3'ü asussetup ile tekrar kurmak istediğimde ise karşıma 'does not Support this operating System: Wnt 10.0p_64' hatasını veriyor. Windows'ta geri yükleme noktasından Windows Update öncesine almak istedim Windows'u başlatamadı ve başlangıç onarmada kaldı. Windows Update sonrasına geri yükleme yaptım ve bilgisayarım düzeldi ancak sistem geri yüklemeyle beraber aisuite 3 tekrar geri geldi ve yine çalışmıyor.




Denetim masasındaki program ekle ve kaldırdan ise en son yüklenen 'KB5014699' numaralı Windows Update'i göremiyorum. Bugün bu konuyu ASUS Türkiye'ye ve ASUS Amerika'ya da ilettim. Foruma yazmamdaki amacım bu sorunu tek ben mi yaşıyorum ve benimle beraber başkası da yaşıyor mu çok merak ediyorum.
Bununla beraber Armoury Crate ve Armoury Crate'in içindeki Aura Sync ve ayritten kurulan ASUS Aura Sync ile de anakartımla hiçbir şekilde bağlantı kuramıyorum ama ekran kartımda hiçbir sorun yok ASUS'un yazılımları onu görüyor ve kontrol edebiliyor. ARGB senkronlarım da bozuldu ASUS aisuite 3 hatası yüzünden.
 

Dosya Ekleri

  • AiSuite 3 atkexCom.axdata hatası.jpg
    AiSuite 3 atkexCom.axdata hatası.jpg
    214 KB · Görüntüleme: 214
  • AiSuite 3 Dipawaymode hatası.jpg
    AiSuite 3 Dipawaymode hatası.jpg
    171,7 KB · Görüntüleme: 183
  • AiSuite 3 Does not support this Operating System WNT 10 0P 64 hatası.png
    AiSuite 3 Does not support this Operating System WNT 10 0P 64 hatası.png
    798,5 KB · Görüntüleme: 225
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selam arkadaşlar, bugün yoğundum çok sık kontrol edemedim az önce Kaspersky forumdaki malum konuya baktım sorunun çözüldüğü yazmaktaydı bende hemen kurulumu yaptım biraz kurcaladım vs. şu an için herhangi bir sorun yok tüm bileşenler sorunsuz çalışıyor bilginiz olsun.

Kaspersky veri taban güncellemesi yaptıktan sonra PC'yi yeniden başlatıp kurulum yapabilirsiniz.
Konuyla alakasız ama bir sorum olacak, bu sorun bende elektrik kesintisinden sonra olmaya başladı, acaba elektrik kesintisiyle bir alakası var mıdır yoksa tesadüf mü?

Tesadüf olma ihtimali yüksek sizdeki. Benim bahsettiğim güncelle sizde kuruluysa ondan kaynaklı da olabilir. Windows güncelleme geçmişinizden bir kontrol edebilir misiniz?
 
Bende güncellemeden sonra sorun yoktu. Güncellemeden 8 gün sonra yani biraz önce bios'u güncelledim (24.06.2022 saat 21:30), yine sorun olmadı, bir süre kullanıp daha sonra bios fan ve ram ayarlarını değiştirince aynı sorun oluştu yani bios'u güncelledikten yarım saat sonra, bios'u eski ayarlarına getirsemde düzelmedi.
up.jpg
 
Bende güncellemeden sonra sorun yoktu. Güncellemeden 8 gün sonra yani biraz önce BIOS'u güncelledim (24.06.2022 saat 21:30), yine sorun olmadı, bir süre kullanıp daha sonra BIOS fan ve RAM ayarlarını değiştirince aynı sorun oluştu yani BIOS'u güncelledikten yarım saat sonra, BIOS'u eski ayarlarına getirsemde düzelmedi.Eki Görüntüle 1430608

Bende iyice kafayı yedim bu sorun yüzünden. ASUS'tan net bir çözüm yolu henüz bulunmuş değil 😢
 
Arkadaşlar merhaba,
İnternette iyice gezinirken buldum. Aramızda benden başka Kaspersky kullanan var mı?
Bununla alakalı olacağını söylemişler. Ben daha denemedim bunu. Forumda buldum. Kaspersky'i kaldırdıklarında ASUS servislerinin, Aura Sync ve AiSuite3'ün çalıştığını söylemişler. Kaspersky'i kaldırdığımda korumasız kalacağım için denemeye çekiniyorum.
Forumdaki yazılanları okumak isteyen olursa aşağıya linkini koyuyorum.
ASUS's program cannot load when KIS latest database update (Kaspersky Support Forum)
 

Geri
Yukarı