Windows uygulamalarında görüntü bozuluyor

Omthing

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX4060/İNTEL İ712700H/32gb CRUCİAL RAM/1TB+500GB M2SSD
Windows tarafındaki uygulamaların çoğu böyle oluyor. Örnek vermek gerekirse Visual Studio'da dahil. Bunun çözümü nedir? Uzun yıllardır PC kullanıyorum ve ilk kez başıma geliyor.

Dosya Ekleri

• 1743409456366.png
    792,7 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü keskinleştirme ayarını kapatmayı denediniz mi efendim?

Keskinleştirme ayarının siz kapatsanız bile açık kaldığını düşünüyorum(buton etki etmiyor gibi). NVIDIA üzerinden de benzer bir keskinleştirme filtresi var ise kapatmayı deneyebilirsiniz. Bu bozulma genellikle keskinleştirme ayarlarına bağlı olarak oluşan bozulmalara benziyor. Aygıt yöneticisi üzerinden görüntü aldığınız GPU'yu devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirmek sorununuzu çözüme kavuşturabilir.

Hocam konuyu tekrar hortlatıyorum kusura bakmayın. Geçmiş gibi oldu fakat tekrardan aynı problem baş gösterdi. Üstüne işlemci ve ekran kartının tüm ayarlarını sıfırladım fakat yine geçmedi.

Anlıyorum. Rica etsem şu adımları takip edebilir misiniz:
  1. Windows ayarlarını açın
  2. Sistem sekmesine gidin
  3. Ekran bölümüne girin
  4. 'Renk profili' adındaki ayara girin ve eğer varsa farklı bir renk profili seçip bu şekilde deneyin lütfen.
Ayrıca sorun yalnızca iGPU'yu kullanan programlarda mı yaşanıyor?

Sonuçları lütfen paylaşın.

Olumsuz hocam başka renk profili gözükmüyor maalesef.

Tamamdır, cevap için çok teşekkür ederim.
Sorun yalnızca IGPU'yu kullanan programlarda mı yaşanıyor?

WhatsApp, Instagram, Copilot vb. uygulamalar da da problem devam ediyor. Ancak sorun bazen oluyor. Olduğu zaman da tüm ekranı kaplıyor.

Tamamdır, cevap için çok teşekkür ederim.
Sorun yalnızca IGPU'yu kullanan programlarda mı yaşanıyor?
Laptopunuzun marka ve modelini de öğrenebilir miyim?

Markası Monster Tulpar T5 V23.4

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…