Windows uygulamalarında görüntü bozuluyor

Omthing

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX4060/İNTEL İ712700H/32gb CRUCİAL RAM/1TB+500GB M2SSD
Windows tarafındaki uygulamaların çoğu böyle oluyor. Örnek vermek gerekirse Visual Studio'da dahil. Bunun çözümü nedir? Uzun yıllardır PC kullanıyorum ve ilk kez başıma geliyor.

1743409587650.png

Dosya Ekleri

• 1743409456366.png
    1743409456366.png
    792,7 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla sorun yalnızca belirli pemcereler içinde değil, masaüstü dahil bütün ekranı kaplıyor.

Uygulama tam ekran olduğunda uygulama sayfasına yayılıyor. Aksi takdirde tam ekran olmadığında sadece uygulamanın olduğu kısımda oluuyor.

Efendim, bu durum iGPU'nuzun (Intel UHD) kendi config (ayar) dosyalarını sizin belirttiğiniz ayarlar ile eşitleyememesinden kaynaklı gibi duruyor. Kısacası sorununuz büyük ihtimalle sürücü kaynaklı. Dilerseniz bunu doğrulamak için aygıt yöneticisi üzerinden iGPU'nuzu devre dışı bırakıp o şekilde sorunun devamlılığını test edebilirsiniz. Bu yöntemi uyguladığınızda eğer sorun sürücü kaynaklı ise yaşadığınız problem cihazı bu şekilde kullanırken devam etmeyecektir.

Sürücü kaynaklı bu problemi çözmek için size uygun Intel UHD sürücülerinizi güncelleyebilir, eğer sorun yine de devam ediyorsa bu yöntemi önermeyi pek sevmiyorum fakat DDU yardımı ile sürücülerinizi tamamen silip yeniden yükleyebilirsiniz. Bunları uyguladığınızda büyük bir ihtimalle sorun çözülecektir.

*Aygıt yöneticisi üzerinden iGPU'nuzu devre dışı bırakmadan önce bu yöntemin iGPU'nuzu tekrardan etkinleştirene kadar ciddi anlamda optimizasyon ve performans sorunlarına yol açması oldukça muhtemel olduğunu bilmelisiniz. Bu durumda bu yöntemi denemeden bunları göz önüne almanız önemlidir. Sorunun testini tamamladığınızda ise mutlaka hemen devre dışı bıraktığınız şekilde yeniden etkinleştirin.

Efendim, bu durum iGPU'nuzun (Intel UHD) kendi Config (ayar) dosyalarını sizin belirttiğiniz ayarlar ile eşitleyememesinden kaynaklı gibi duruyor. Kısacası sorununuz büyük ihtimalle sürücü kaynaklı. Dilerseniz bunu doğrulamak için Aygıt Yöneticisi üzerinden iGPU'nuzu devre dışı bırakıp o şekilde sorunun devamlılığını test edebilirsiniz. Bu yöntemi uyguladığınızda eğer sorun sürücü kaynaklı ise yaşadığınız problem cihazı bu şekilde kullanırken devam etmeyecektir.

Sürücü kaynaklı bu problemi çözmek için size uygun Intel UHD sürücülerinizi güncelleyebilir, eğer sorun yine de devam ediyorsa bu yöntemi önermeyi pek sevmiyorum fakat DDU yardımı ile sürücülerinizi tamamen silip yeniden yükleyebilirsiniz. Bunları uyguladığınızda büyük bir ihtimalle sorun çözülecektir.

*aygıt yöneticisi üzerinden iGPU'nuzu devre dışı bırakmadan önce bu yöntemin iGPU'nuzu tekrardan etkinleştirene kadar ciddi anlamda optimizasyon ve performans sorunlarına yol açması oldukça muhtemeldir. Bu durumda bu yöntemi denemeden bunları göz önüne almanız önemlidir. Sorunun testini tamamladığınızda ise mutlaka hemen devre dışı bıraktığınız şekilde yeniden etkinleştirin.

Hocam daha yeni bir şekilde Update yaptım sürücülere. DDU yöntemini bende sevmiyorum. Fakat denemekten başka çaremiz kalmadı sanırım.

Hocam daha yeni bir şekilde Update yaptım sürücülere. DDU yöntemini bende sevmiyorum. Fakat denemekten başka çaremiz kalmadı sanırım.
Her şeyden önce bu cihaz sizin olduğundan dolayı sizin deneyiminiz en önemlisi. Yani kesinlikle belirttiğim yöntemleri uygulamak zorunda değilsiniz. Eğer bu yöntem ile devam etmek cidden istemiyorsanız konu hakkında daha farklı yöntemler deneyebiliriz.

Her şeyden önce bu cihaz sizin olduğundan dolayı sizin deneyiminiz en önemlisi. Yani kesinlikle belirttiğim yöntemleri uygulamak zorunda değilsiniz. Eğer bu yöntem ile devam etmek cidden istemiyorsanız konu hakkında daha farklı yöntemler deneyebiliriz.
En kötü ihtimalle format atılacak gibi hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı