Windows vs macOS vs UNIX vs Linux vs Pardus vs Chrome OS

Veri mahremiyetim için Linux veya BSD kullanmayı tercih ederim. Pardus ve ChromeOS de Linux dağıtımlarıdır, lakin ChromeOS kullanmak da mahremiyet açısından pek güvenli değildir(alphabet ürünü sonuçta). Günlük kullanımım için Fedora ve Arch en iyi seçimler gibi gözüküyor.

Windows kullanmak zorunda kalsam Windows 11 LTSC, Microsoft'un göndereceği saçma özelliklerden uzak kalmak baştaki sebebi.
Linux için openSUSE slowroll, Güncelleme alma şekli, araçları ile tam bir dağıtım.
Mac OS, Kullanmanın en uygun yolunun Apple cihaz almak olması gibi başta ile ilgimin olmadığı bir işletim sistemi, ama tek sebebi bu değil bununla beraber çok kısıtlayıcı bir yapısı olduğu gibi bir ön yargı içindeyim.
Unix(BSD) için bir bilgim yada fikrim yok, belki ileri zamanda.
Chrome OS hiç ilgimi çekmiyor.

Veri mahremiyetim için Linux veya BSD kullanmayı tercih ederim. Pardus ve ChromeOS de Linux dağıtımlarıdır, lakin ChromeOS kullanmak da mahremiyet açısından pek güvenli değildir(alphabet ürünü sonuçta). Günlük kullanımım için Fedora ve Arch en iyi seçimler gibi gözüküyor.
Hocam meraktan soruyorum. Uzun süredir Ubuntu kullaniyorum ve gayet rahat bir sekilde gündelik kullanabiliyorum. Neden insanlar sevmiyor genel olarak Ubuntu'yu? Bana temiz geldi.

Geç gördüğüm için üzgünüm. Ubuntu genellikle snap paketlerini dayatması ve kullanıcılarından telemetri toplaması nedeni ile linux kullanıcıları tarafından sevilmez. Eğer snap paketleri ile sorununuz yoksa ve telemetri alınmasından rahatsız olmuyorsanız, değiştirmenize de gerek yoktur.

Yeni konular

Geri
Yukarı