Yahya Nuroğlu
Kilopat
- Makaleler
- 1
Ben XP kuracağım. Ama dedikleriniz XP için de geçerli.Siz Windows 7 mi kuracaksınız XP mi?
Çünkü benim dediklerim Windows 7 içindi yanlış anlaşılmasın.
Merhaba hocam, öncelikle konu için teşekkürler. Her ne kadar bazı arkadaşlar XP'nin güncel alternatifi olarak hafif Linux dağıtımları kurulabilir dese de hepimiz kabul etmeliyiz ki herkes Linux'u kullanamaz. Burada anlaşalım lütfen. Yani öyle herkes terminalin felan nasıl kullanılacağını öğrenmekle uğraşmaz baştan format atar Windows işletim sistemine geçer. Ayrıca XP kullanmanın başka sebepleri olabilir, en basitinden seviyor olabilir ki gayet yeterli bir neden. Güvenlik müvenlik sorunlarını da tamamen bahane ediyorlar. Allah aşkına kaç kere kredi kartı bilginizi çaldırdınız? Böyle işleriniz varsa telefonunuzu vs. kullanın, sorumluluk kabul etmiyorum ve önermiyorum ayrı dava.Merhaba, belki çok az, 1GB RAM gibi özelliklere sahip olan insanlar Win10 kullanırken bilgisayar sürüm düşürmeyi düşünebiliyor. Neden? Çünkü yetersiz. Baktığınız zaman tüm sistem gereksinimleri 1GB. Bu durumda da XP kalıyor. Ben bu arkadaşlar için şu an da winxp kullanıyorum. Nasıl? Kullanılır mı?
Bölüm 1: Uygulama Desteği
Günümüzde WinXP de destek yok maalesef. Ancak neredeyse her uygulamanın, tarayıcının eski sürümlerini indirip kullanabiliyorsunuz. Google Chrome, Mozilla hepsini indirip kullanabiliyorsunuz. Bu yanlış bir yanımsama."Yok Google Chrome falan yüklenmez vb."Ben kullanıyorum, Gayet iyi yükleniyor. Uygulama desteği konusunda hiçbir sorunu yok programın.
Bölüm 2: Oyun
Düşük sistemli arkadaşlar zaten oyun oynamayacaktır. Ancak nostalji isteği ile kuranlar,(Benim gibi)Modern oyunları kaldırmıyor. Ancak Minecraft, CS:GO gibi oyunlar çok sıkıntısız çalışıyor. Zaten düşük sistemde bir oyun oynamayacağınız için böyle eski oyunları kullanabiliyorsunuz.
Bölüm 3: Görünüş
Windows XP'nin görünüşü Nostalji ve çok fazla güzel. Çok eski MS-DOS yerine NT çekirdeğini kullanır. Aynı Windows 10 gibi. Tasarım açısından herkes iyi düşünüyor sanırım.
Bölüm 4: Modern bilgisayarlar:
32-Bit maksimum 3GB RAM destekler. Win XP'de. Mesela 4 veya 6 GB RAM'a sahipseniz Windows XP'nin 64-Bit sürümleri de mevcut. Şahsen ben onu kullanıyorum.
Bölüm 5: Performans ve Ofis
Performansı na gelecek olursak, Kasmıyor, Gayet iyi performansı var. Ben 6 GB RAM'im var ve XP kullanıcısıyım. Web de gezinirken 1GB, Oyun oynarken 2,5GB RAM'i geçtiğini görmedim. Performans açısından da geçer. Ofis kullanımı içinse gayet uygun, hızlı ve performans lı.
Sonuç:
Bence Kullanılabilir.
Peki siz ne düşünüyorsunuz, En iyi işletim sistemi hala kullanılabilir mi?
Eki Görüntüle 539485
Bu programlar hiç bilmeyen insanlar için faydalı ve pratik olabilse de yanlış sürücüler kurabiliyor. Sizde sorun olmamış olabilir ama sorun yaşayanlar çok var. O yüzden elle kurmak en sağlıklısıdır. Belki son çözüm olarak kullanılabilir.Benim Driver'lerin hepsi yüklendi. Driver Booster veya slimdrivers ile deneyin.
Merhaba, belki çok az, 1GB RAM gibi özelliklere sahip olan insanlar Windows 10 kullanırken bilgisayar sürüm düşürmeyi düşünebiliyor. Neden? Çünkü yetersiz. Baktığınız zaman tüm sistem gereksinimleri 1GB. Bu durumda da XP kalıyor. Ben bu arkadaşlar için şu an da winxp kullanıyorum. Nasıl? Kullanılır mı?
Bölüm 1: Uygulama desteği.
Günümüzde winxp de destek yok maalesef. Ancak neredeyse her uygulamanın, tarayıcının eski sürümlerini indirip kullanabiliyorsunuz. Google Chrome, Mozilla hepsini indirip kullanabiliyorsunuz. Bu yanlış bir yanımsama."yok Google Chrome falan yüklenmez vb."ben kullanıyorum, gayet iyi yükleniyor. Uygulama desteği konusunda hiçbir sorunu yok programın.
Bölüm 2: Oyun.
Düşük sistemli arkadaşlar zaten oyun oynamayacaktır. Ancak nostalji isteği ile kuranlar,(benim gibi)modern oyunları kaldırmıyor. Ancak Minecraft, CS:GO gibi oyunlar çok sıkıntısız çalışıyor. Zaten düşük sistemde bir oyun oynamayacağınız için böyle eski oyunları kullanabiliyorsunuz.
Bölüm 3: Görünüş.
Windows XP'nin görünüşü nostalji ve çok fazla güzel. Çok eski ms-dos yerine nt çekirdeğini kullanır. Aynı Windows 10 gibi. Tasarım açısından herkes iyi düşünüyor sanırım.
Bölüm 4: Modern bilgisayarlar:
32-Bit maksimum 3GB RAM destekler. Win XP'de. Mesela 4 veya 6 GB RAM'a sahipseniz Windows XP'nin 64-Bit sürümleri de mevcut. Şahsen ben onu kullanıyorum.
Bölüm 5: Performans ve ofis.
Performansına gelecek olursak, kasmıyor, gayet iyi performansı var. Ben 6 GB RAM'im var ve XP kullanıcısıyım. Web de gezinirken 1GB, oyun oynarken 2, 5GB RAM'i geçtiğini görmedim. Performans açısından da geçer. Ofis kullanımı içinse gayet uygun, hızlı ve performanslı.
Sonuç:
Bence kullanılabilir.
Peki siz ne düşünüyorsunuz, en iyi işletim sistemi hala kullanılabilir mi?
Eki Görüntüle 539485
Meseleyi anlamıyorsunuz. Windows'un çok tutulma sebeplerinden en büyüğü her kesimden insana hitap edebilmesidir. Mecburen kod yazılması gereken şeyler olabiliyor. Tek sorun kod da değil .exe dosyaları varsayılan olarak desteklenmiyor. İnsanlar wine felan uğraşmak istemiyor, anlayın artık. Herkes bilgisayar başında oturup araştırma yapmaz, kullanamıyorsa bırakır geçer.Linux konusunda dediklerinize katılmıyorum, tek satır kod yazmadan kullanabilirsiniz.
Komut satırı kullanılmasının sebebi bazı kullanıcıların daha çok sevmesi.
O kadar kötü bir bilgisayarda en fazla CS 1.6 oynanır onun da desteği varMeseleyi anlamıyorsunuz. Windows'un çok tutulma sebeplerinden en büyüğü her kesimden insana hitap edebilmesidir. Mecburen kod yazılması gereken şeyler olabiliyor. Tek sorun kod da değil .exe dosyaları varsayılan olarak desteklenmiyor. İnsanlar wine felan uğraşmak istemiyor, anlayın artık. Herkes bilgisayar başında oturup araştırma yapmaz, kullanamıyorsa bırakır geçer.
Windows XP indirip kullanasım geldi, hocam ne yaptınız?
Windows XP arkaplanı HD olarak atabilir misiniz?
Windows”tan çok tutulma s3bebi Windows'un piyasayı daha önceden domine etmesi ve anlaşmalar yapabilecek güce sahip olması.
O kadar kötü bir bilgisayarda en fazla CS 1.6 oynanır onun da desteği var.
Spotify desteği zaten var.
LibreOffice idare eder, kendim kullanıyordum.
Sağ olun bu mesaj benim PP arşivim olacakBen netbooka kurdum
Buyurun
Office 2007 2010 falanda destekliyorben 2010 kullanıyorum.
Maxthon tarayıcı da kullanılabilirGüncel bir tarayıcı kullanmamak güvenliğiniz adına yapabileceğiniz en kötü şeylerden biri. Palemoon çatallaması Newmoon kullanabilirsiniz FF52 yerine. Kurulum gerektirmez fakat haftada bir elle indirmeniz gerekiyor.
RT's Free Soft
Some free/open source softwares, libraries, codes created/modified by me. These projects have no affiliation with any upstream community code sources or organizations.<br> Please direct all support or related questions to here. Comment forms are opened for support request.rtfreesoft.blogspot.com
Yapamam öyle derseniz en azından Firefox ESR kullanın. XP için en güncel sürümü 52.9.0.
Eki Görüntüle 539929
@222744 Tassadar, sen misin?