Windows yavaş çalışıyorsa yeni SSD almak faydalı olur mu?

coolfurky

Hectopat
Arkadaşlar 7-8 yıllık bir PC var elimizde ve yeni formatlamamıza rağmen Windows'ta bariz bir yavaşlık var. HDD diskin ömrünü tükettiğini ve hızının yetersiz olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Yeni SSD alıp ona sıfırdan Windows kursak çözüme ulaşır mı? Uygun fiyatlı SSD önerilerinizi bekliyorum.
Not: M.2 değil, SATA SSD olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 7-8 yıllık bir PC var elimizde ve yeni formatlamamıza rağmen Windows'ta bariz bir yavaşlık var. HDD diskin ömrünü tükettiğini ve hızının yetersiz olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Yeni SSD alıp ona sıfırdan Windows kursak çözüme ulaşır mı? Uygun fiyatlı SSD önerilerinizi bekliyorum.
Not: M.2 değil, SATA SSD olacak.
Sata ssd çok farketmez ama hızlanır hocam yani hdd ye göre

Bilgisayar masaüstü ise 3.5 inç hddler yaklaşık 200 mb/sn hızla çalışır sata ssdler ise 500mb/sn hız ile çalışır fark olur ama ahım şahım değil m2 ssd ye geçebilseydiniz onda bariz fark oluyor

Bilgisayar masaüstü ise 3.5 inç hddler yaklaşık 200 mb/sn hızla çalışır sata ssdler ise 500mb/sn hız ile çalışır fark olur ama ahım şahım değil m2 ssd ye geçebilseydiniz onda bariz fark oluyor
Evet sıfır bir HDD ve SATA SSD arasındaki fark çok olmayabilir ama 8 yıllık bir HDD ilk günkü performansını vermez daha da fark olacaktır.

Testler bu şekilde. PC miz laptop, masaüstü değil. Kapasite ise 120 GB sadece Windows kurup hızlandırma amaçlı alacağız SSD'yi.
IMG_20241212_150117.jpg IMG_20241212_150102.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı