Windows yer azalma sorunu

LOLTA55

Hectopat
Yer
Aincrad
Daha fazla  
Arkadaşlar dünden beri 7 GB yer azaldı. Dün bilgisayarı kapattım yeniden açtım. 3GB azaldı temizleme programlarıyla falan 1 GB kazandım sonra yeniden kapattım yeniden açtım bu sefer 7 GB'lık bir azalma oldu sorun nedir? Yedekleme kapalı disk temizleme yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar dünden beri 7 GB yer azaldı. Dün bilgisayarı kapattım yeniden açtım. 3GB azaldı temizleme programlarıyla falan 1 GB kazandım sonra yeniden kapattım yeniden açtım bu sefer 7 GB'lık bir azalma oldu sorun nedir? Yedekleme kapalı disk temizleme yaptım.
Disk temizleme yaparken sistem dosyalarını temizle dediniz mi?

Denetim masası > sistem > gelişmiş sistem ayarları > sistem koruması altında diskinizi seçip yapılandır deyin. Orada sistem geri yüklemenin ne kadar alan kullanacağını yönetebilir veya sistem geri yüklemeyi ihtiyacınıza göre açıp kapatabilirsiniz. Muhtemelen kullanım alanı değişimi bununla alakalıdır.

1602440481088.png

Denetim masası > sistem > gelişmiş sistem ayarları > sistem koruması altında diskinizi seçip yapılandır deyin. Orada sistem geri yüklemenin ne kadar alan kullanacağını yönetebilir veya sistem geri yüklemeyi ihtiyacınıza göre açıp kapatabilirsiniz. Muhtemelen kullanım alanı değişimi bununla alakalıdır.

Eki Görüntüle 698863

2 GB'lık bir alan geldi teşekkürler.

Arkadaşlar disk alanı azalması nadiren virüs kaynaklı olur. Windows sistem geri yüklemesi için sıkça alan kullanır. Şahsen virüs programları kullanılmasını önermiyorum. Arka planda bilgisayarın tüm kaynağını tüketiyor. Windows Defender gayet yeterli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı