Çözüldü Windows'da diğer Windows yüklü disk nasıl gizlenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
15 Kasım 2021
Mesajlar
349
Çözümler
1
Sistemimde 1 adet NVMe SSD, 1 adet SATA SSD bulunmakta. Bu disklerin ikisinde de Windows kurulu. Yapmak istediğim şey iki diskte tamamen birbirinden bağımsız şekilde Windows kullanmak. Nitekim bugün SATA diske kurduğum Windows 10'un Dosya Gezginini karıştırırken NVMe SSD'deki Windows dosyaları da burada görünüyor. Disklerimden biri NVMe olduğu için tak çıkar yapma şansım bulunmuyor. Bunu nasıl önlerim?
Sadece Windows kurulu olan diskin görünmesini isteme sebebim D diskindeki Windows'da virüslü dosya kullanacak olmam.

asdasd.png
 
Çözüm
Her ikisinde de "bilgisayar - sağ tık - yönet - disk yönetimi - hangi diskin harfi kaldırılacaksa sağ tık - sürücü harfi ve yolu değiştir - kaldır" adımlarını takip ederek yapabilirsin. Gelen uyarılara tamam demen gerekli.
Her ikisinde de "bilgisayar - sağ tık - yönet - disk yönetimi - hangi diskin harfi kaldırılacaksa sağ tık - sürücü harfi ve yolu değiştir - kaldır" adımlarını takip ederek yapabilirsin. Gelen uyarılara tamam demen gerekli.
Yanıtın için teşekkür ederim. Bunu yaptığımda herhangi bir dosya kaybı durumu olur mu acaba?
 
Merhaba,

Sanırım disk harflendirme ayarları ile sorununuz çözülecektir.

1. Win + X komutu ile veya Başlat menüsüne sağ Click basarak, Disk Yönetimi panelini açın. (Alternatif olarak Win + R (Çalıştır) ile diskmgmt.msc yazarak da açabilirsiniz.)
2. Açılan pencere içerisindeki listeden silmek istediğiniz disk bölümüne sağ tıklayın ve sürücü Harfi ve Yolu Değiştir seçeneğini seçin.
3. Kaldır seçeneğine tıklayın ve Evet'e basın.
4. Aynı işlemleri diğer disk bölümünde bulunan Windows için tekrarlayın.

(İşlemleri yapmadan önce karışmaması için diskleri isimlendirmeniz sizin için daha iyi olacaktır.)

Bu işlemler sadece harf atamasını kaldıracaktır. Bilgisayarım üzerinde görünmez olacaktır, herhangi bir veri kaybı yaşamazsınız.
 
Tamamdır hallettim. Bir merak ettiğim nokta da şu, sadece görsel olarak mı kaldırıyor diski acaba? Virüslü programlar test edeceğimden ana diskime virüs bulaşmasını istemiyorum da.

Sadece görsel olarak kaldırır. Virüslü dosyalar yine de bulaşabilir. Bu gibi durumlarda VirtualBox kullanmanı tavsiye ederim.
 

Geri
Yukarı