Windows'ta ekranda karıncalı görüntü oluyor

Erenırmak

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Son iki gündür garip bir sorun yaşamaktayım. Bilgisayar 1 saat civarı çalışıyor ve bir süre sonra gri ekran geliyor klavye mouse ekran işlevini yerintie getiremiyordu. Reset attığımda tekrar eski halinde çalışmaya devam ediyordu. Bu akşam yine aynı sorunu yaşadım yine gri ekran verdi bir anda sonra ekte belirttiğim gibi ekran karıncalı şekilde geri geldi. Windows daha 2 haftalık kuruluydu ama şimdi tekrar temiz kurulum yaptım yazılımsal bir sorun olmasına karşın. Benim düşüncem donanımsal bir sorun olma ihtimali. RAM'ler veya başka bir donanımda arıza olabilir mi?

Dosya Ekleri

• BA1E6B18-571F-4CF5-A7DC-579B9FDFEAF2.jpeg
    BA1E6B18-571F-4CF5-A7DC-579B9FDFEAF2.jpeg
    280,3 KB · Görüntüleme: 86
Merhaba,

İlk olarak, grafik sürücünüzü yeniden başlatmayı deneyin:

Windows tuşu + Ctrl + Shift + B tuşlarına basın

Bu işe yaramazsa,
  1. Windows tuşu + X'e basın
  2. Aygıt Yöneticisi'ni tıklayın
  3. Ekran bağdaştırıcılarını genişlet
  4. Geçerli ekran bağdaştırıcısına sağ tıklayın
  5. Özellikler'i tıklayın
  6. Sürücü sekmesine tıklayın
  7. Seçenek mevcutsa Sürücüyü geri al'a tıklayın
değilse
  1. Geçerli ekran bağdaştırıcısına sağ tıklayın
  2. Kaldır'a tıklayın
  3. "Bu aygıtın sürücü yazılımını sil" yazan kutuyu işaretleyin.
  4. Aygıt Yöneticisinden Çık
  5. PC'nizi yeniden başlatın
Başlat -> Ayarlar -> Güncelleme ve güvenlik'e gidin, ardından Güncellemeleri kontrol edin ve mevcut güncellemeleri yükleyin.

Ekran kartının çipinde ya da VRAM'inde sorun olabilir, sürücüde de sorun olma ihtimali var ama bana diğeri daha olası geliyor. Siz yine de bir ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin.

Şu an emin olmak için temiz kurulum yaptım test ediyorum bir sıkıntı yok ama dediğiniz gibi VRAM'de sorun varsa bunu kesin olarak nasıl anlayabilirim?
Donanımdan pek anlamam ama sorun ekran kartında gibi. Ekran kartı sürücüsü güncel mi?
Sürücüm güncel kart eski bir kart HD6850 256 Bit aslında yazılım olarak Crimson Beta yüklemiştim eski Windows'ta ama şimdi Catalyst olarak kullanmayı düşünüyorum sizce hangisi bu kart için daha stabil olur?

Şu an emin olmak için temiz kurulum yaptım test ediyorum bir sıkıntı yok ama dediğiniz gibi VRAM'de sorun varsa bunu kesin olarak nasıl anlayabilirim?

Sürücüm güncel kart eski bir kart HD6850 256 Bit aslında yazılım olarak Crimson Beta yüklemiştim eski Windows'ta ama şimdi Catalyst olarak kullanmayı düşünüyorum sizce hangisi bu kart için daha stabil olur?
VRAM'i test etmek için yöntemler vardı sanırım ama hatırlamıyorum tam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı