Windows'ta performans iyileştirme bilgileri yalan mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam sen anlamıyor musun? Adam diyelim zamanında bir sistem almış kullanıyor. Evini zar zor geçindirmeye çalışıyor ve sen ona diyorsun ki "Niye optimize etmeye çalışıyorsun? Git ekstra 8GB RAM al"
Dostum ben ev ile alakalı bir şey yazmadım. Evini zar zor geçindiriyorsa sistemi satsın borsaya falan koysun. Ticaret ile de uğraşabilir. Hayatı rahatladıktan sonra alabilir.

Okumadım tam ama anladım gibi şöyle düşünün hizmetten kısarsan RAM kullanımı düşer kullanım düşerse sistem daha çok güç kullanır akıcı olur veya oyunda FPS artmaz belki ama drop azalır kısaca hizmetler azalınca "X" programına verecek daha çok kaynak oluyor yalan değil sadece abartılıyor.

Tamam o zaman hocam adam bir oyunda 60 FPS alıyor ayarlama yaptıktan sonra 65 FPS alsın. Çok fark olur bence.

Performans ayarına ihtiyaç duyan adam yüksek ihtimalle drop yiyordur dropları azalır mesela olay FPS'te değil.

Dostum ben ev ile alakalı bir şey yazmadım. Evini zar zor geçindiriyorsa sistemi satsın borsaya falan koysun. Ticaret ile de uğraşabilir. Hayatı rahatladıktan sonra alabilir.

Adam belki öğrenci bunu bilemezsin konuyu çok ofansif açıp ofansif cevap veriyorsun gereksiz konuşmaların olmasa iyi bir konu olacak da

Konu açıklaması çok uzun olduğundan bakmadım bile. Başlığa göre cevap verirsem yalan değil. Mesela chromium gibi taşınabilir tarayıcıları Ram disk programının belirlediği dosyaya yani Ram disk'e kurarsan, tokenler diskten yükleneceği için daha hızlı bir gezinti yapman mümkün.

En azından tekrar girdiğin sitelerde cache'den yüklerken SSD yerine Ram'in kullanılması hızlandıracaktır.

Tamam o zaman hocam adam bir oyunda 60 FPS alıyor ayarlama yaptıktan sonra 65 FPS alsın. Çok fark olur bence.
Olmasın mı? Adam optimizasyon yaptığında 60 FPS'den 100 FPS'ye çıkmayı zaten düşünmüyor. O zaman ekran kartına overclock ta yapma sonuçta sana 40 FPS'lik bir artış yaşatmıyor.

Adam belki öğrenci bunu bilemezsin konuyu çok ofansif açıp ofansif cevap veriyorsun gereksiz konuşmaların olmasa iyi bir konu olacak da
Öğrenci bir sistemden ne bekliyorsun acaba hocam? Asıl siz gereksiz konuşuyorsunuz. Yok birisi ''Belki evi zor geçindiriyor'' falan filan siz de ''Belki öğrencidir'' falan.

Hocam yalan mı derken bir soru sormuyor sadece başlık o. Siz konuyu okuyun sonra yorumunuzu yaparsınız.

İroni mi, ragebait mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…