"Windows'u etkinleştir" yazısı arada bir kayboluyor.

Menemen54

Decipat
Makaleler
4
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI PRO B650M-E DDR5 AMD B650 AM5 Soket / İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek / Bellek: Lexar Thor LD5U16G60C38LG-RGD 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL38 / Ekran Kartı: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9060 XT 16GB OC GDDR6 128Bit / Depolama: MSI Spatium M480 Pro 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2 7400/6000MB/s / Kasa: MSI MAG Forge M120A Airflow / Güç Kaynağı: MSI MAG A650BNL 650 W / Soğutucu: Segotep Lumos G6 Siyah 120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu
RAM
Lexar Thor LD5U16G60C38LG-RGD 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL38 Ram (Bellek)
SSD veya HDD modeli
MSI Spatium M480 Pro 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2 7400/60
Ekran kartı
Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9060 XT 16GB
Anakart
MSI PRO B650M-E DDR5 AMD B650 AM5 Soket DDR5
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek 38MB
Ben anlamadım, bu 'Windows'u etkinleştir' yazısı, bazen bir sebep yokken kendiliğinden kayboluyor. Açıkçası kaybolması daha iyi, keşke komple silinse, yok olsa :D Sisteme işletim sistemini ben kurmadım, İncehesap tarafından Windows 11 kurulmuş. Sistemi ilk açtığımda da 'Windows'u etkinleştir' yazısı yoktu, sistemi bir kere yeniden başlatınca tekrar geldi. Şu anda bazı günler sistemi açtığımda geliyor, bazen gelmiyor, kafasına göre takılıyor. Bu normal bir şey mi?

Ekran görüntüsü 2025-11-14 171117.png

Microsoft activation scripts kullan.

Hocam 200 lira falan bir tane Windows 11 lisansi SağlamLisans'ta onu alın bence bir daha uğraşmayın.

Hocam artık onlarda gereksiz 200 liraya git döner ye en azından karnın doyar. Mas ile etkinleştir geç.

Hocam KMS değil daha iyisi gayet güvenilir bir yöntem.
Peki ama bu, Windows kullanım koşullarını ihlal eden bir şey değil mi? Gerçi 9 bin liraya orijinal lisans almaktan daha iyi gibi görünüyor sanırım.
Hocam 200 lira falan bir tane Windows 11 lisansi SağlamLisans'ta onu alın bence bir daha uğraşmayın.
O tip lisanslar da yasa dışı oluyor diye biliyorum. Gerçi kimsenin denetleyeceği yok ama o tip OEM lisanslar şirketlere binlercesi ucuza satılıyor. Bunlar da o şirketlerden koparılan lisanslar. İncehesap gibi yerlerden alıyor sanırım o şekilde ama sen onu cihazla birlikte almadıysan yine yasa dışı oluyor sanırım.

Peki ama bu, Windows kullanım koşullarını ihlal eden bir şey değil mi? Gerçi 9 bin liraya orijinal lisans almaktan daha iyi gibi görünüyor sanırım.

O tip lisanslar da yasa dışı oluyor diye biliyorum. Gerçi kimsenin denetleyeceği yok ama o tip OEM lisanslar şirketlere binlercesi ucuza satılıyor. Bunlar da o şirketlerden koparılan lisanslar. İncehesap gibi yerlerden alıyor sanırım o şekilde ama sen onu cihazla birlikte almadıysan yine yasa dışı oluyor sanırım.

Hocam Microsoft'un umurunda olan senin lisans alman değil aylık OneDrive hizmeti, game Pass gibi hizmetler alman Windows keyleri işin tuzu biberi seni ekosistemine çekmek istiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı